(Last Updated On: 29. april 2019)

Suuum: De fleste lagde nok mærke til det sidste sommer: Fraværet af insekter og især bier.

Godt for bilernes forruder, men skidt for biodiversiteten, som vi alle har brug for.

Hvordan hjælpes bierne?

Stevns Kommune har valgt at være en bi-venlig kommune, og tirsdag den 7. maj kommer lærer Marianne Vedel og fortæller om biernes liv på Store Heddinge Bibliotek kl. 19-21.

Marianne Vedel fortæller også om, hvordan man kan hjælpe bierne og hvordan man undgår at skade dem. For det ved hun noget om.

Hun arbejder på Store Heddinge Skole, har været bosiddende „langt ude på landet” på Stevns siden juli 2015, og den glade indehaver af fire bistader, en flok Maran-høns, nogle påfugle, siamerkatte og to Whippet-hunde, så vægter hun dyrevelfærd og økologi højt.

Gratis blomsterfrø

Verdensarv Stevns er tilstede og deler gratis poser med bi-venlige blomsterfrø ud til deltagerne.

Vi er afhængige af bier til at bestøve vores planter. Men antallet af vilde bier falder. Bl.a. fordi der er blevet langt mellem de steder bierne kan finde pollen og nektar. Vilde bier flyver ikke så langt.

Stevns Kommune, Verdensarv Stevns og den lokale naturvejleder er gået sammen om at skabe bedre forhold for vores bier.

Gør som Nørby

De bi-venlige og økologiske frø, der uddeles, er indkøbt i samarbejde med den lokale landmand, Nørbys, der selv bruger dem i kanterne af sine marker.

„Kom og deltag”, lyder det fra Stevns Bibliotekerne, „Plant frøene i din græsplæne, et ledigt hjørne i haven eller hvor du nu har plads til lidt blomster”.

Der er gratis billetter på hjemmesiden stevnsbib.dk eller bibliotekets facebook-side, begge steder under “Begivenheder”.

sky

 

Skriv en kommentar