(Last Updated On: 21. august 2020)

To teenagedrenge anholdt for indbrud og biltyveri

Frøslev: Et sæt bilnøgler og den dertilhørende bil er blevet stjålet i forbindelse med et indbrud i en ejendom på Møllehøjvej.

En rude i husets køkkendør er blevet aflistet og knust, og indenfor har der været færden i køkken, fordelingsgang og bryggers, hvor bilnøglerne lå opbevaret.

Indbrudstyvene er formentlig gået ud gennem bryggersdøren, som stod uaflåst, da husets ejer, en 65-årig mand, kom hjem.

Bilnøglerne passede til en bil, som holdt parkeret udenfor huset, og gerningsmændene er efterfølgende kørt væk i bilen. Der er ikke stjålet andre ting fra adressen.

Indbrud og tyveri er ifølge politirapporten anmeldt torsdag den 20. august kl. 23.20 og begået mellem kl. 9 og 23.20 samme dag.

Politiet undersøgte boligen for eventuelle spor efter indbruddet og foretog efterlysning af den stjålne personbil. Netop efterlysningen af personbilen medførte, at Københavns Politi kl. ca. 03.00 natten mellem torsdag og fredag fik kontakt med og standset den stjålne bil, hvorefter Københavns Politi kunne anholde en 15-årig dreng fra Gørløse og en 16-årig dreng fra Fakse.

Efter afhøring til deres kørsel i København bliver de to anholdte overført til Midt- og Vestsjællands Politi, idet politiet og anklagemyndigheden vil fremstille den 16-årige i et grundlovsforhør kl. 14.00 ved Retten i Roskilde som sigtet for indbruddet i Store Heddinge og biltyveriet. Anklagemyndigheden vil nedlægge påstand om varetægtsfængsling, idet den 16-årige tidligere er dømt for indbrudskriminalitet i juni 2020.

Den 15-årige skal også afhøres til indbrudssagen og biltyveriet, hvorefter han formentlig løslades, da grundlaget for varetægtsfængsling af ham ikke er til stede.

Skriv en kommentar