(Last Updated On: 22. august 2014)

fort
Én af de tidligere års vinder af Stevnsfort-trofæet for bedste udenlandske køretøj var denne enorme, engelske Scammel kranvogn. Disse kranvogne blev allerede anvendt i 2. Verdenskrig til at bugsere kampvogne, og de blev brugt i den danske hær helt frem til 1960. Kranvognen kører på en god dag knap 1 km på en liter diesel. (Foto: Østsjællands Museum)

RØDVIG: For fjerde år i træk holder Dansk Militærhistorisk Køretøjsforening i samarbejde med Koldkrigsmuseum Stevnsfort træf. Det foregår på Stevnsfort i denne weekend den 9. og 10. august, begge dage fra klokken 10 til 17.
Jeeps i alle afskygninger, lastbiler, motorcykler og sågar panservogne; museets gæster får masser at se på , for museets egne historiske køretøjer får nemlig selskab af mere end 30 af de fineste bevarede militærkøretøjer fra Den Kolde Krig.
Traditionen tro kårer Koldkrigsmuseum Stevnsfort det bedst bevarede miltære køretøj, og uddeler Stevnsfort-trofæet til henholdsvis det bedste danske og det bedste udenlandske militære køretøj.
Sammen med de udstillede køretøjer vil der være folk i historiske uniformer, en militær teltlejr, boder og meget mere.

Vind en tur i en 60 år gammel jeep
Lørdag formiddag vil der være god lejlighed til at se alle køretøjerne i funktion, når de i kolonne kører på rundtur på Stevns og blandt andet besøger Faxe Ladeplads og Feddet.
Men publikum har ikke bare mulighed for at kigge på køretøjerne. Blandt deltagerne i en konkurrence trækkes lod om en tur langs Stevns Klint i ét af de gamle militærkøretøjer.

Skriv en kommentar