(Last Updated On: 27. juli 2020)

Fødselsdag: Hein Heinsen, billedhuggeren, teologen og filosoffen, bliver 85 år torsdag den 23. juli.

Han har siden 1960’erne været et kendt navn i dansk kunst, med talrige skulpturer og installationer, som står på bl.a. Louisiana, Sophienholm og i Ørestad, ligesom han står bag en omfattende udsmykning af Ollerup Gymnastikhøjskole. På Stevns er stevnsboere blevet beriget med f.eks. bronzedøbefonten i Havnelev Kirke.

Hein Heinsen har undervist på Kunstakademiet siden 1970, hvor han var også professor frem til 1989.

Han har også været en flittig forfatter, og Heinsen modtog Eckersbergs Medalje 1986 og Thorvaldsens Medalje 1992.

I et fødselsdagsinterview i Dagbladet afslører han, at han arbejder på en trefløjet bronzefigur. Det er begyndelsen på et gravmæle for ham selv og hans kone Eva. Den skal til sin tid stå på Valløby Kirkegård, hvor det meste af Hein Heinsens familie ligger begravet.

– Jeg er ikke nået afslutningen endnu. Men jeg vil gerne lave den færdig, mens jeg endnu kan. Det ville jo være mærkeligt, hvis mine børn bare skulle finde en tilfældig skulptur at sætte på min grav. Så vil jeg hellere forme den selv, siger Hein Heinsen til Dagbladet.

Bronzefiguren er lavet på Store Heddinge-virksomheden Stantek ud fra kunstnerens anvisning. Det er en fortolkning af Goethes eneste skulptur, der hedder Stenen for den gode lykke. De tre dimensioner symboliserer treenigheden med Faderen, Sønnen og Helligånden og vil få inskriptionen: alfa og omega med Kristus på korset på den tredje side.

– Jeg ved jo ikke, hvilket årstal der skal stå på gravmælet. Men jeg ved, at det kommer til mig en dag. Ideen til at lave gravmælet fik jeg under coronakrisen, hvor det er gået op for mig, at verden er endelig, siger Hein Heinsen til Dagbladet.

sky

 

Skriv en kommentar