(Last Updated On: 11. februar 2020)

Strøby Egede/Køge/Greve: Mandag aften den 10. februar kl. 20.15 fik politiet en anmeldelse om, at en sort Mercedes Vito varebil var blevet stjålet fra en adresse i Greve kort forinden.

Bilen havde holdt i tomgang, mens bileejeren kortvarigt løb et ærinde. Da ejeren kom ud til bilen, var den væk, og han havde ikke set, hvem der havde taget bilen.

Bilen blev efterlyst, og alle patruljer blev bedt om at kigge efter den.

Indbrud i Strøby Egede

Knap to timer senere, kl. 21.57 anmeldte en husejer på Kystvejen i Strøby Egede , at han kort forinden var blevet vækket, da lyset fra en lommelygte ramte ham i ansigtet, mens han lå på sofaen og sov.

Anmelderen havde råbt og to indbrudstyve, som befandt sig i huset, var stukket af. De kørte fra stedet i en ældre sort Mercedes Vito varebil med tagbøjler og gule nummerplader. Beskrivelsen af bilen stemte overens med den varebil, som var blevet stjålet i Greve.

Flere patruljer blev sendt til området for at søge efter den flygtede bil og gerningsmændene, men det var lykkedes dem at komme væk fra stedet.

Flygtede fra politiet

Kl. 23.05 samme aften fik en patrulje øje på den efterlyste bil fra Greve, som kørte ad Ringvejen i Køge, hvor den svingede øst på ad Ringstedvej.

Føreren af varebilen satte hastigheden op og svingede til venstre ad Parkvej. Lidt nede ad Parkvej standsede bilen og fire personer stak af fra bilen i forskellige retninger.

Patruljen løb efter føreren, som var løbet i vestlig retning hen mod Køge Kapel, men han hoppede over et hegn og løb videre mod Ringstedvej, hvor han forcerede et højt hegn med pigtråd, og det lykkedes ham at slippe fra patruljen.

Og slap væk

En hundepatrulje var samtidig ankommet til stedet, og gik spor efter de flygtede mænd, men fandt ikke frem til dem. Hundene fandt en hue og to handsker på ruten, som formodes at være smidt af en af mændene. De blev sikret med henblik på sporsøgning.

Den stjålne varebil blev nøje undersøgt, hvorefter den blev udleveret til ejeren.

Politiet efterforsker nu sagen, og afventer de tekniske erklæringer fra sporsøgningen, som forhåbentlig kan give politiet mere at gå efter i sagen.

Der blev desuden begået et indbrudsforsøg på adressen Brinken i Strøby Egede omkring samme tidspunkt, som indbruddet på Kystvejen. Politiet undersøger nu, om der kan være tale om samme gerningsmænd.

Skriv en kommentar