(Last Updated On: 26. november 2019)

Store Heddinge: Horisonten STU og beskæftigelse har mange årlige traditioner. En af dem står for døren her op til jul: Bizar basar.

Skolens socialøkonomiske koncept OVER stregen byder nu på torsdag den 28. november mellem kl. 15 og 18 velkommen i den gamle Store Heddinge station på Jernbanegade 10, lige i hjertet af Store Heddinge.

Og intet er som det plejer

– Ved vores Bizar basar er intet, som det plejer. Kun endnu dejligere, rarere og finere end en basar normalt er. Fint, fordi der ligger flid og hjerteblod bag de ting, vi sælger, og fordi der bag ved hver ting står en ung, som har haft en meningsfuld beskæftigelse, har lært noget, og har haft en god dag i et meningsfuldt liv. Det støtter du ved at være med til vores basar, fortæller Pia Gissel, der er lærer og pædagog på Horisonten STU.

– Du støtter unge med særlige behovs muligheder for et ligeværdigt liv. Måske vil den største oplevelse for dig ved basaren lige frem være at mærke de unges varme, glæde og stolthed ved deres verden, som de inviterer dig ind i, forklarer hun videre.

En masse fristelser

På markedet vil der være salg af mange forskellige ting, som de unge har fremstillet i ugerne op til basaren. Indenfor har de enkelte fag deres boder, hvor produkterne kan ses, købes og måske endda bestilles hos de unge studerende og ansatte samt deres lærere og pædagoger.

Der vil være salg af gammeldags julesager, såsom hjemmebagte småkager, julebukke, dekorationer og kranse af naturmaterialer.

Nogle af Horisontens fag fremstiller også lækre produkter og kunstværker, som ikke er specielt rettet mod jul – men som fint kunne blive julegaver. Heriblandt ting produceret af smukt træ såsom skærebrætter og æggebægre, diverse ’maker space’-produkter, malerier, som de unge har lavet, bl.a. med teknikken ”acrylic pouring”.

– Resten (og der er masser), er en overraskelse. Du kan også kigge nærmere på nogle af vores krybdyr (hvor af kun skægsagamernes unger er til salg), og måske møde skildpadderne og et albino kælepindsvin, siger Pia Gissel

Salt, sødt og varmt

I køkkenet vil der løbende være salg af dejlige hjemmelavede lækkerier: Lune flæskestegsburgere, risalamande, æbleskiver, gløgg og andre varme drikke. Altsammen fremstillet med kærlighed af gode, sunde og økologiske råvarer.

I år flytter julestemningen også udenfor, hvor der vil være salg af de varme drikke.

Kig forbi og kom i julestemning.

Skriv en kommentar