(Last Updated On: 20. juli 2017)

Basement Jazzband spillede gavmildt flere sæt og fik swingskoene ud på plænen. (Foto: Klaus Slavensky)

Strøby Egede: De gør det hver gang, folkene bag musikaftener i Solgårdsparken, giver hundrede af mennesker en glad aften.

Jubilæum og jazzrytmer

Stevns folkepark havde sidste onsdag jazzaften. Solgårdsparkens støtteforeningsformand, Carl ’Olli’ Pedersen bød velkommen, og mindede om at 2017 står i parkens 25 års jubilæumstegn. Til næste år er det de populære musikaftener, der kan fejre samme jubilæum.

Det var Basement Jazzband der stod for en herlig omgang glad jazzmusik, der lokkede flere og flere ud på den swingende grønsvær.

Det var dixie når det er bedst, og flere af bandets medlemmer havde de rigtige rustne jazzstemmer, der passer perfekt til alle de kendte klassiske New Orleans sange.

Kaffe og stropløs kjole

De mange frivillige, som blev fremhævet af formanden, havde sammen med Kok Med Kul På sørget for alle faciliteter var i top.

»Kaffepigerne« langede hen ved 100 kander sort over disken, så man mindes Dich Passers monolog »How Jazz Was Born«, hvor en jazz-sangerinde havde dyppet sin stropløse kjole i sort kaffe, så den kunne holde sig oppe hele natten.

De frivillige havde måske også været oppe hele natten, for der var bagt over 10 bradepander med kage, der gik som varmt brød.

Garvede musikere

Basement Jazzband gjorde også sit til at de mange glade sommergæster kunne holde varmen efter solnedgang, og den blå time indfandt sig.

Basementsjazzens orkesterleder Sven Levandowsky gav flere sæt sammen med Jørgen Villumsen på bas, Jan Duelund på banjo, Per Jakobsen på piano, Jens Bodholt på basun og Mogens Eghjort på trompet samt deres faste gæsteklarinettist Lasse Karlsson.

Onsdag den 2. august er der »afdansningsbal« med Rocking Ghost, og dermed slut for musikaftener for i år.

sky

Formanden for Solgårdsparkens Støtteforening, Carl ’Olli’ Pedersen bød velkommen og satte strøm til aftenens underholdende jazzorkester. (Foto: Klaus Slavensky)

De frivillige er livsnerven bag Solgårdsparkens arrangementer. Her nogle smilende »kaffepiger« parat til at servicere de mange hundrede sommergæster. (Foto: Klaus Slavensky)

Skriv en kommentar