(Last Updated On: 6. august 2019)

Sportsvognsikonet MG A tog også en rundtur på Stevns.

Store Heddinge: Der var høj sol, højt humør og velholdte veteranbiler, der var lige til at blive høj af for firehjulsentusiaster, da Lions Club afholdt Stevnsløbet lørdag den 27. juli.

89 år gamle biler

Ældste bil var Ford A fra 1930, og dem var der hele to af, som blev kørt af henholdsvis Churt Johansen fra Karise og Peter Kristiansen fra Køge.

Den yngste bil var en Mercedes fra 1983, som havde Svend Aage Hansen fra Karise bag rattet.

Der var i alt 61 skinnede køretøjer fra både Sjælland og Fyn.

Rundt på hele Stevns

Det var 26. gang, at Lions Club i samarbejde med Dansk Veteranbilklub afholdt det navnkundige løb, som startede på Nytorv i Store Heddinge, og som kom vidt omkring på Stevns, bl.a. til Stevns Fyr, for at ende ved Store Heddinge Skole, hvor der bl.a. blev overrakt præmier.

Årets vinder var fra Faxe

Veteranbilløbet indeholder nemlig en del prøver undervejs, som dog ikke havde syndeligt meget med at sammenligne kraften af 2-trins cylindere, hårdt forkromede stempler eller kåre den flotteste bil.

Konkurrencen handlede bl.a. om pilekast, og om at kunne tegne en lige streg på bilens fordæk.

Årets vinder blev Kaj Olsen fra Faxe, som kørte i en Healey 1974. Andenpladsen blev via lodtrækning delt mellem tre glade deltagere.

Tak til Hans Peter Nielsen

Der var en særlig stor æreskøbmandskurv til Hans Peter Nielsen fra Klippinge, der efter 26 år trækker sig som løbsleder.

Hans Peter Nielsen startede i sin tid det populære tilløbsstykke med de gamle biler, som gennem årene har samlet over en million kr. ind til Lions Clubs’ humanitære arbejde.

Den nye leder af Stevnsløbet bliver Martin Nielsen fra Store Heddinge.

sky

Skriv en kommentar