(Last Updated On: 19. februar 2020)

Lån både bøger og en pose til at bære dem i, når du tager på et af Stevns’ tre biblioteker.
(Foto: Stevns Bibliotekerne)

Hårlev/Store Heddinge: Et nyt tiltag på Stevns Bibliotekerne, ’Stevnsposen’, er ved at blive søsat.
Design og sy Stevns-muleposer – stofposer syet af genbrugsmaterialer.
Stevns Bibliotekerne søger frivillige til at lave de nye bogposer, som man kan låne med hjem sammen med sine boglån.

Hvad er Stevnsposen?
Stevnsposen er en mulepose syet af genbrugsmaterialer, som kommer til at være til fri afbenyttelse på kommunens tre biblioteker – altså: Lån en bog, og lån samtidig en mulepose til at bære den i.
Men før biblioteket kan begynde at stille poserne til rådighed, skal der produceres en masse af dem. Og det er dér, borgerne kommer ind i billedet: Biblioteket søger frivillige, som kunne tænke sig at være med til at lave poserne.

Verdensmål og fællesskab
– Det hele begyndte med, at vi godt kunne tænke os at skifte plastposerne ud med nogle, som var syet af genbrugsmaterialer, for dermed at være mere miljøvenlige og være med til at leve op til FN’s 17 verdensmål, fortæller biblioteksleder May-Britt Diechmann, og fortsætter:
– Men meget hurtigt fandt vi ud af, at vi også ville slå på tromme for det sociale i det.
’Posedamerne’ og initiativtagere bag projektet Dorte M. Gagnér og Marianne Sivertsen supplerer:
– Ja, for vi tænker, at de frivillige kan mødes på bibliotekerne og sy poserne. Dermed kan man også blive en del af et fællesskab og møde andre mennesker, samtidig med at man laver det praktiske arbejde i forbindelse med fremstilling af poserne. Og biblioteket vil selvfølgelig sørge for kaffe, te og småkager for at fremme hyggen, fortæller de videre.

Opstartsmøder i marts
For at kickstarte projektet er der planlagt to opstartsmøder:
Ét på Hårlev Bibliotek mandag den 2. marts kl. 18.30, hvor biblioteket er vært ved en sandwich og en sodavand. Og at andet på Store Heddinge Bibliotek torsdag den 5. marts kl. 14, hvor biblioteket vil være vært ved kaffe og kage.
– På de to møder vil vi præsentere vores tanker om projektet, og der vil være rig lejlighed til at snakke om det og komme med ideer og forslag. Med andre ord: I bliver ikke præsenteret for en færdig pakke, hvor tingene er besluttet på forhånd – tværtimod er der mulighed for at være med til at påvirke projektet lige fra den spæde start, lover Dorte og Marianne.

Sådan melder du dig
Posedamerne håber på, at rigtig mange kommer til møderne og måske får lyst til at være med til dette helt anderledes projekt.
– Af hensyn til traktementet bedes du tilmelde dig dét af møderne, du vil med til. Find dem under begivenheder på stevnsbib.dk eller på bibliotekets facebook-side. Du kan selvfølgelig også henvende dig på et af bibliotekerne og blive tilmeldt, forklarer de.
Når holdet af frivillige syerske er fundet, sørger biblioteket for materialer og andre remedier til Stevns-pose produktionen.
Spørgsmål kan stiles til Marianne Sivertsen, på enten e-mail marsiv@stevns.dk eller ved at ringe til hende på tlf. 56575361.
Har du lyst til at være med til at lave poser, men ikke mulighed for at deltage i nogen af opstartsmøderne, hører biblioteket også gerne fra dig.

rmh

Skriv en kommentar