(Last Updated On: 18. maj 2016)

Siden 1997 er antallet af nye tilfælde af børn og unge med type 1-diabetes fordoblet, og det er et mysterium, hvorfor antallet stiger. Søndag den 12. juni samler Diabetesforeningen ind til fordel for de mange børn og unge med diabetes

Indsamlere_3_2015_fotograf-Claus-Bjørn-Larsen(Foto: Claus Bjørn Larsen)

STEVNS: Forskerne ved, hvad der sker i kroppen, men de ved ikke, hvorfor type 1-diabetes opstår. Sygdommen rammer overvejende børn og unge, den er uhelbredelig og kræver behandling med insulin hver dag resten af livet.

Søndag den 12. juni holder Diabetesforeningen landsindsamling, hvor der samles ind til børn og unge med diabetes.

Pengene fra landsindsamlingen går til kurser for børn, unge og deres familier, hvor de kan lære mere om, hvordan man lever med diabetes og møde andre familier med lignende udfordringer – samt til rådgivning, oplysning og forskning.

Både privatpersoner og lokale foreninger, klubber og skoleklasser kan samle ind. Når man melder sig som indsamler, kan man samtidig vælge sin rute og få indsamlingsbøtten sendt direkte til egen postkasse. Bøtten afleveres i banken den 12. juni – umiddelbart efter indsamlingen.

Lokale foreninger, klubber og skoleklasser kan deltage i landsindsamlingen. De foreninger, som hjælper Diabetesforeningen med at samle ind til børn med diabetes, får 15 procent af det beløb, de får i indsamlingsbøtterne, til egne aktiviteter.

For yderligere oplysninger kan du kontakte koordinator for Diabetesforeningens indsamling i Stevns kommune, Axel Karlshøj-Jensen, på e-mail axbi@dbmail.dk eller tlf. 21752541.

 

Skriv en kommentar