(Last Updated On: 4. maj 2018)

Kom til søndagspicnic og hør mere om, hvordan du selv kan plante, passe og pleje Stevnskirsebærret i din egen have

Værtsparret er Dan og Annelise fra Engvang Frugt.

Strøby: Søndag den 13. maj inviterer Dan Christensen og Annelise Nielsen fra Engvang Frugt alle interesserede til et møde under åben himmel, hvor de deler ud af deres viden og erfaring med dyrkning af det stevnske kirsebær.

Eftermiddagen indledes med historiske fortællinger af den lokale frugtavler, Preben Troels-Smith, som også vil hjælpe stevnsboerne med at vælge den helt rigtige og autentiske sort af Stevnskirsebærret.

Derefter vil indehaver af Engvang Frugt, Dan Christensen, dele ud af sine mange års erfaring med dyrkning af Stevnskirsebærret og forklare den korrekte måde at plante, passe, beskære og høste kirsebærtræerne på.

Eftermiddagen vil fortsætte med en appetitvækkende fortælling fra Annelise Nielsen om forarbejdningen af Stevnskirsebærrene efter, de er blevet høstet. Hun vil fortælle om de delikate muligheder med kirsebærret inden for syltning, henkogning, samt fremstillingen af saft, vin og likør.

Der vil også være mulighed for at bestille eget Stevnskirsebærtræ, og eftermiddagen afsluttes med en lille vandretur på Engvangs plantage.

Alt man skal medbringe, er en stor portion nysgerrighed og godt humør, et picnic-tæppe eller en havestol, samt drikkelse efter eget ønske, så sørger Engvang for kage.

Det er på Varpelevvej 2 fra kl. 14 til 16, og parkering kan ske i vejsiden på Varpelevvej.
rmh

 

Skriv en kommentar