(Last Updated On: 10. august 2021)

Covid19: Fra mandag den 9. august kan borgere i Region Sjælland blive vaccineret mod COVID-19 uden at bestille tid i forvejen

Det gælder i langt størstedelen af vaccinationscentrene i regionen, også på Stevns.

(Foto: Colourbox)

Lettere at få et stik

I 21 ud af regionens 24 vaccinationscentre kan man fra mandag den 9. august 2021 møde op for at blive vaccineret uden tidsbestilling.

– Nærhed og tilgængelighed har hele tiden været afgørende for vaccinationsindsatsen i vores region. Og nu har vi vacciner nok til at gøre det endnu lettere at få den vaccine, som forebygger sygdom og død og dermed sikrer genåbningen af samfundet, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

De 21 vaccinationscentre er fordelt over hele regionen – mindst ét i hver kommune. De sidste tre mindre vaccinationscentre vil også åbne op for tilbuddet, så snart det er praktisk muligt.

Sådan foregår det

Alle borgere fra 15 og opefter kan møde op til vaccine uden tidsbestilling i et af de 21 centre, som har denne service, lige meget om man skal have første eller andet stik, og om man har fået tilbudt vaccinen fra Moderna eller Pfizer.

Det foregår i alle 21 centre indenfor det enkelte centers almindelige åbningstid. Vaccination uden tidsbestilling for børn foregår i bl.a. Køge.

Der kan opstå kø for borgere, som ikke har bestilt tid, særligt i eftermiddagstimerne, hvor mange har fri.

Hvis man vil være sikker på at komme til med det samme, anbefales det, at man booker tid til vaccination på vacciner.dk.

I Stevns Kommune er det bestillingsfri sted Hårlev Hallen, og ellers er det nærmeste Herfølgehallen.

Mange er vaccineret

På Stevns er hele 64,3 pct. vaccineret per 6.8., hvilket svarer til 14.960 personer ud af det samlede indbyggertal på 23.281. Ifølge Sundhedsstyrelsen er 74.6 pct. påbegyndt vaccine.

Læs mere om vaccination på www.regionsjaelland.dk.

Skriv en kommentar