(Last Updated On: 19. september 2019)

Det havde klædt borgmesteren, hvis hun havde meldt ud noget før, at kommunen havde bestemt at sælge Strøbyhjemmet, istedet for at bekendtgøre det i Stevnsbladet uden at informere beboerne på Rolighedsvej og Pensionistforeningen.

Samtidig lægger man ud med en ultrakort høring, der løber fra 5. september til 13. september.

På Strøbyhjemmet står seks tomme lejligheder og en beboet. De er tomme, fordi kommunen med salg for øje ikke har lejet dem ud. Man kunne jo leje dem ud på samme betingelser som i Store Heddinge, Hårlev og Strøby Egede. Ingen hensyntagen til de ældre, som er så glade for forholdene på Strøbyhjemmet.

Tabt huslejeindtægt på 500.000 kr. Løbende vedligeholdelser på 350.000 kr.? Strøbyhjemmet har ikke været vedligeholdt i mange år. Jeg har hørt, at der er en driftsudgift på ca. 160.000 kr.

Jeg tror ikke, det bliver billigere for kommunen at flytte Pensionistforeningen til Acacievej i Strøby Egede.

Strøbyhjemmet har en god beliggenhed midt i Strøby og udsigten fra 1. sal udover ådalen er skøn. Så det er måske en attraktiv ejendom, som kommunen ikke får svært ved at få solgt.

Borgmesteren skriver i Stevnsbladet, at ideen er at skabe et Mødested i Strøby Egede, der ligesom Mødestedet i Hårlev er kommunalt ejet og stilles til rådighed for områdets foreninger. Vi har et Mødested i Strøby.

Os, som er brugere af Strøbyhjemmet til daglig, kan ikke forstå, at bygningen skulle være i så dårlig stand, at man ikke hen af vejen skulle kunne foretage de nødvendige renoveringer.

Kom i gang med at få lejet de boliger ud, det ville da være mærkeligt, at der ikke skulle være nogen, som vil bo sådan et dejligt sted.

Karen-Margrethe Olsen
Rolighedsvej 15
Strøby

Skriv en kommentar