(Last Updated On: 20. december 2021)

Det meterlange blomsterbed i Rødvig skal nu kopieres i flere andre stevnske byer. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns: I slutningen af januar i år blev Krohaven i Rødvig forvandlet til et farverigt blomsterhav.

Det over 100 m2 store bed blev beplantet med 12 forskellige stauder og blomsterløg.

På vej til flere byer

Det er kommunens Vej- og Materielgård som står bag initiativet, der skal være med til at fremme biodiversitet på Stevns. Nu er det blevet besluttet, at der skal plantes lignende arealer flere steder på Stevns.

– Vi har fået mange positive tilkendegivelser, og som led i vores arbejde for biodiversitet, vil vi nu gentage succesen andre steder på Stevns, fortæller leder af Vej- og Materielgården Henrik Hedegård Pedersen.

Han oplyser, at der beplantes i krydset Ved Rådhuset og Algade tæt på OK-tanken. Der vil også komme blomsterbede ved Frivilligheds- og Sundhedscentret i Hårlev, og ligeledes i Hårlev Bygade.

Desuden opstilles der plantekummer i Rødvig Hovedgade. Endeslev får bed ved gadekæret, og Strøby får tilsvarende ved Strøby Kirke. Også Valløby beriges med blomsterflor ved kirken, og endelig opsættes der bede ved Frøslevvej i Store Heddinge.

– Vi er i fuld gang, forklarer Henrik Hedegård Pedersen, som også kan oplyse, at de store plantesøjler, som bl.a. har stået på Nytorv i Store Heddinge, i Strøby Egede og i Hårlev opstilles igen til foråret 2022.

– Det er nogle som vi hare indlejet fra et havefirma, og vi skal blot nusse lidt om den hen over sommeren, men ellers passer de selv, siger han om de meterhøje plantedekorationer, der står fra starten af maj til efterårsferien og skaber glæde for øjet.
sky

Skriv en kommentar