(Last Updated On: 19. juli 2017)

Store Heddinge: Måske har nogle undret sig over, hvor blomsterne, der skulle pynte op i midtbyen i Store Heddinge, bliver af? Og der er godt nyt. De er – omend med forsinkelse – på vej.

Sidste år, den 15. juni, sendte Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening en ansøgning til PTU om tilskud på 30.750 kr. til etablering og beplantning af 30 blomsterkummer i Store Heddinge bymidte. En måned senere godkendte PTU på et udvalgsmøde – efter indstilling fra Teknik og Miljø – ansøgningen.

En arbejdsgruppe med tilknytning til Borger- og Handelsstandsforeningen påbegyndte i det nye år planlægningen og arbejdet med at få rør og blomster på plads på udvalgte steder i byen. De seneste uger har man kunne se de indledende øvelser i form af betonrør placeret på forskellige lokationer i bymidten. Onsdag morgen i sidste uge blev de dog fjernet igen.

Da betonrørene ikke er med bund, vil der være risiko for, at fliserne bliver misfarvet af den våde jord. Derfor skal der i stedet opsættes store blomsterkrukker.

– Vi har bestilt nogle store, firkantede, sorte kummer, som er lukkede i bunden. Dem er der lang leveringstid på, men de skulle blive leveret til os i uge 36, oplyser Jesper Yde Knudsen fra Stevns Erhvervsråd, som er tovholder på blomsterprojektet.

De sorte krukker er væsentlig dyrere end betonrørene, så der bliver i stedet for de oprindelige 30 rør opsat syv permanente krukker.

Og når krukkerne er ankommet, vil Blomsterpigen i Algade sørge for beplantningen.
rmh

 

Skriv en kommentar