(Last Updated On: 21. marts 2020)

Stevns to store kulturforeninger laver spændende samarbejdsprojekt

Stevns Teaterforenings Leif Sinius (tv) viser planchen for forestillingen med Bodil Jørgensen frem, sammen med Rolf Persson og Lars Thorup Jeppesen fra Spilledåsen. (Foto: Klaus Slavensky)

Underholdning: For første gang går Stevns Teaterforening og Kulturforeningen Spilledåsen sammen om et storslået underholdningsarrangement, som ikke handler om mindre end 100-året for Genforeningen.

Samarbejde for første gang

Det unikke kultursamarbejde ser først dagens lys til Mortens Aften, tirsdag den 10. november i Snurretoppen.

Men da det drejer sig om at se den populære (sønderjyske) skuespiller, Bodil Jørgensen, i spidsen for Martin Schacks Kvartet, så gælder det om at sikre sig billet allerede nu.

Bag overskriften „forbudte sange”, gemmer sig bl.a. „Det haver så nyligen regnet” og danske royale nationalmelodi „Kong Christian”.

– Vi kommer nok til at stå op hele aftenen, en rigtig motionsaften, kommer en smilende kommentar, grundet de nationale sange, fra Spilledåsens næstformand Rolf Persson.

Og højtideligt er det naturligvis med slaget ved Dybbøl i 1864 og genforeningen i 1920.

Sange, snak og musik

Bodil Jørgensen synger og fortæller med udgangspunkt i Den Blå Sangbog, forløberen til Højskolesangbogen.

Martin Schacks Kvartet vil sikre den musikalske ramme og fremføre sangene fra dengang i nye opdaterede udgaver.

Vil nå ud til flere

Lars Thorup Jeppesen fortæller at Spilledåsen står for den praktiske booking, men at der ikke er tale om ’dem’ og ’os’, men ’vi,’ der arrangerer.

– Denne forestilling taler til begge foreningers publikum, siger Rolf Persson.

– I fremtiden vil vi holde øje med forestillinger, som passer i skillelinjen, siger Leif Sinius fra Teaterforeningen, og tilføjer:

– Vi vil i den grad være obs på disse nye muligheder, som kan blive en del af begge foreningers programmer, understreger han.

– Uanset om der er sammenfald af medlemmer, så får vi det på denne måde, ud til flere mennesker, og dermed fokuserer vi endnu mere på kultur på Stevns, supplerer Rolf Persson.

Garanti for humor

Man kan allerede nu købe billetter til denne helt særlige forestilling på begge foreningers hjemmesider.

På www.spilledåsen-stevns.dk vil der også være musiklinks og et munter gensyn med Bodil Jørgensen.

Men vil man opleve Bodil Jørgensen for fuld udblæsning med indlevelse, kærlighed og humor, så bør man møde op i Algade 32 på Mortensaften den 10. november.

Mortensanden kan sikkert fås på flere spisesteder inden forestillingen.
sky

Skriv en kommentar