(Last Updated On: 13. maj 2020)

Tirsdag den 5. maj fyldte boghandler Helmer Nielsen 90 år. I dagens anledning var butikken for en gang skyld lukket, for Helmer var taget på udflugt med familien.

Helmer Nielsen som man kender ham i selskab sammen med en masse bøger. Billedet er taget mandag 4. maj, hvor han stadig ’kun’ var 89 år. Ud over at han i tirsdags fyldte 90 år, så kan han i år også fejre 60 års jubilæum som boghandler, hvilket der nok ikke er andre, der kan gøre ham efter her til lands. (Foto: Erik Nielsen)

Af Erik Nielsen

Rødvig: Den gamle brugsbygning i Rødvig er i dag boghandel. Her huserer Helmer Nielsen med Stevns Boghandel, som han flyttede fra torvet i Store Heddinge til Rødvig Strandvej 10 tilbage i 2011. Dengang var han 81 år, og han ville gerne kunne drive sin boghandel i forbindelse med sin bolig. Det gør han stadig – med åbningstider fra 9.30 til 17 på hverdage og 9-13 på lørdage.

Men tirsdag den 5. maj 2020 holdt den gamle boghandler lukket. Dog kun en enkelt dag. Han ville gerne markere sin 90 års fødselsdag med en personligt valgt udflugt i bil sammen med sin søn og svigerdatter. De skulle forbi Kjøge Miniby, inden kursen blev sat mod Nordsjælland, hvor Helmer Nielsen skulle besøge en gammel ven,

Mandag eftermiddag – dagen inden dagen – lagde avisen vejen forbi boghandlen på Rødvig Strandvej. Som vanligt var der åbent ind til butikken, da klokken var 15.45, og det er helt normalt. Skiltet ude ved vejen viser både, at her ligger en boghandel og butikkens åbningstider.

Man skal dog om på bagsiden af huset for at komme ind. Og lukker man døren op, åbenbarer sig først et lyst lokale med masser af nye bøger og diverse kontorartikler til salg. En døråbning fører den besøgende ind i et stort lokale, der er indrettet med reoler, hylder og borde, der alle bugner med gamle bøger. Et sofaarrangement i læder sat op ved siden af et stereoanlæg af ældre dato vidner om, at her kan man slå sig ned og få en snak om bøger med Helmer Nielsen, der samme år som han kan fejre sin 90 års fødselsdag også kan fejre 60 års jubilæum som selvstændig boghandler.

Læs hele fødselsdagsinterviewet med Helmer Nielsen i denne uges udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar