(Last Updated On: 15. juli 2015)

Aktiv sommer bi2Børnene lyttede meget interesseret, mens Finn Helbo fra Østsjællands Biavlerforening viste, hvordan man farvemærker dronningen. (Foto: Charlotte Seierø)

STOLPEHUSE: Tirsdag var Østsjællands Biavlerforening vært for Aktiv Sommer for skolebørn fra Stevns. Børnene fik bidragter på, kom ud og så bierne i et bistade og lærte om de forskellige bier i bifamilien: Dronningen, dronerne – hanbierne, som når sommeren slutter må se sig forvist fra bifamilierne – og så alle arbejdsbierne. Både de aktive og de, som blot var en lille larve eller et endnu mindre æg.

De, som var så heldige at opdage dronningen – for der er kun én blandt ca. 50.000 bier i hver bifamilie – kunne også se, at dronningerne er farvemærket på ryggen, så man kan aldersbestemme dem. Hver årgang har sin farve.

I forbindelse med besøget hos bierne, var børnene med til at hente honningtavler op, som de efterfølgende var med til at slynge. Så var det tid at lave lys af bivoks og endelig skulle der laves pandekager på bål. Dagen sluttede med, at alle spiste pandekager med friskslynget honning udenfor i det dejlige solskinsvejr.

Skriv en kommentar