(Last Updated On: 5. marts 2020)

Forfatter Mads Nygaard fortæller om børn og unge på flugt

Mads Nygaard er medforfatter til bogen ’De uledsagedes bog’, med beretninger fra børn og unge på flugt. (Pressefoto)

Store Heddinge: Hvert år flygter tusindvis af børn og unge fra lande som Syrien, Afghanistan, Irak, Eritrea, Somalia og Etiopien. Men hvorfor vælger børn og unge at flygte på egen hånd? Hvor er deres familier? Og hvordan bliver de modtaget, når de når til Danmark?

Mads Nygaard besøger Store Heddinge Bibliotek mandag den 9. marts fra klokken 19-21.30, hvor han vil fortælle om sine gribende møder med nogle af disse børn.

Mads er medforfatter til ’De uledsagedes bog’, som er en samling barske og hjerteskærende beretninger fra børn og unge på flugt. Mads har haft mange af de unge skæbner tæt inde på livet og siden 2016 har han hjulpet 51 uledsagede, mindreårige flygtninge til at blive genforenet med deres familier. Samtidig har han, blandt andet gennem salget af sin bog, indsamlet 1 million kroner til formålet.

I ’De uledsagedes bog’ kommer man helt med derind, hvor barnet eller den unge tager afsked med sin familie, selvom de ved, at det vil betyde adskillelse i flere år. Det er nemlig vilkårene for alle børn og unge, der på egen hånd må flygte fra verdens brændpunkter.

I foredraget ’Børn på flugt’ kan man høre mere om arbejdet med bogen og Mads’ øvrige arbejde for sagen.

Foredraget er gratis, man skal blot huske at hente sin gratis billet på www.stevnsbib.dk. Billetter kan også hentes i den betjente åbningstid på bibliotekerne i Hårlev, Strøby Egede eller Store Heddinge.

Skriv en kommentar