(Last Updated On: 28. juni 2019)

Strøby Egede: Stevns Kommune arealer med bivenlige blomster står nu i fuldt flor, og det fik børn og pædagoger fra Lærkehuset i Strøby Egede for nylig lov at gå på opdagelse i.

De mødtes fredag formiddag den 21. juni med naturvejleder i Stevns Kommune, Rasmus Elvekjær ved Svanerne langs Stevnsvej, og fik her ny viden om, hvorfor insekterne er afhængige af mange forskellige slags vilde blomster.

– Børnene skulle blandt andet lave en biotopundersøgelse og fik udleveret insektnet, lupglas og terrarier, hvorefter de gik på jagt for at udforske flora og fauna på det græsstykke som sidste år blev tilsået med vilde blomster, fortæller naturvejlederen.

Der blev også plukket fine blomsterbuketter og observeret insekter i terrarier.

– De opdagede, at der findes en stor mangfoldighed af forskellige arter af blomster og insekter – blandt andet blev der fanget: svirrefluer, græshopper, vilde bier, sommerfugle, natsværmere, blomstertæger, edderkopper, mejere, mariehøner og mange forskellige andre biller, oplyser Rasmus Elvekjær.

Som en lille pige udtrykte det:

’Blomsterne giver insekterne mad og uden insekterne kan de små fugleunger heller ikke få noget at spise’.

Børnene fik også lov at tilså et nyt areal med blomsterfrøblandingen, hvor der snart vil vokse flere vilde planter frem til glæde for insekterne.

(Fotos: Niels B. Rasmussen).

Skriv en kommentar