(Last Updated On: 16. januar 2020)

Hans Scherfigs elefanter i urskoven er her frit fortolket. (Fotos: Henrik Fisker)

Omkring 50 børn fra syv stevnske børneinstitutioner har i flere måneder været en del af et kunstprojekt, der mandag kulminerende med fernisering af fine værker. Udstillingen kan ses på Strøby Egede Bibliotek i denne og næste uge.

Af Henrik Fisker

Strøby Egede: Den sure hvidvin var skiftet ud med rød saftevand og termokaffe, da Strøby Egede Bibliotek mandag eftermiddag holdt fernisering, hvor omkring 50 børn viste, hvad de har arbejdet med i deres institutioner de seneste måneder. Forældrene var tydeligt stolte af deres små poder, mens ungerne tog postyret med en imponerende ro og for nogles vedkommende også en god portion generthed.

Borgmester Anette Mortensen (V) havde taget sin erhvervspraktikant Laika med, og de var begge imponerede over at se, hvad de små børn havde fået ud af deres arbejde med kunsten. For som kunstprojektets tovholder Vibeke Hartmann forklarede, så er det ikke kun en kunst at male et billede. Der går en vigtig pædagogisk proces forud.

– Det er samtalen med barnet om, hvad vi laver, der tæller. Der sker noget, når vi udvikler børnenes kreative sanser. Ikke nok med, at vi introducerer dem til en verden rig på kultur. Børnene har slet ikke kunnet få nok af den intensivitet og det nærvær, som de har mødt, siger Vibeke Hartmann, der er daglig pædagogisk leder i Lærkehuset i Strøby Egede.

Fortolkning af kunsten

Syv stevnske daginstitutioner har været en del af kunstprojektet, som er betalt af deres eget budget. Det er ud over Lærkehuset også Rødtjørnen og Humlebien i Store Heddinge, Rødvig Børnecenter, Bulderbo og Børnehave Øst i Hårlev samt Strøby Børnehave. Hver institution har udvalgt fem børn, som i hele perioden har været sammen om projektet. Billedkunstner Karin Hald har guidet børnene og deres »voksne« i institutionerne gennem en række bundne opgaver.

Læs mere om kunstprojektet og se flere billeder i næste uges udgave af Stevnsbladet.

Tristan fra Bulderbo i Hårlev måtte op øverste bibliotekshylde for at vise sine land art-kreationer frem.

Skriv en kommentar