(Last Updated On: 7. oktober 2019)

Damen med det høje hår spilles af Ragnhild Kaasgaard. (Pressefoto)

Store Heddinge: Efter en flot åbning af teatersæsonen for de voksne med Det Kgl. Teater, er turen nu kommet til de små teaterpublikummer.

I forestillingen ’Små Blå Sko’ er damen med det høje hår fuld af begejstring og forventninger. Hun venter på en ny gåturskammerat. Hun ved, han hedder Alfred. Mens hun venter, fantaserer damen om, hvor udflugten skal gå hen i dag.

I entreen trylles forestillingerne frem. Båden på billedet sejler af sted, handskerne kommer selv op af skuffen, frakken løfter på hatten og damen hilser nådigt tilbage.

Så lyder klokken ved entrédøren.

Damen, skuespiller Ragnhild Kaasgaard, er en nærværende fortæller, som har fuldstændig styr på, at skabe og fastholde kontakten til børnene. Men Ragnhild er ikke alene om at skabe magien. Skjult for publikum er hendes ’usynlige’ medspiller, dukkefører Erik Olsen, gemt bag scenen. Herfra styrer han forestillingens dukker og effekter, der puster liv i kulissen til stor fryd for små teaternybegynderøjne.

– Ragnhild er forrygende sammen med et børnepublikum. Siden Jytte Abildstrøm stoppede med at turnere land og rige rundt, har Ragnhild overtaget ’rollen’ som Riddersalens rødhårede komik-diva, siger Lene Vestergård fra Stevns Teaterforening.

Fortællingen ledsages af musik, der spænder fra den sene Dylan, over Schubert, Janácek og Dvorák til Vivaldi.

Forestillingen kan opleves i Erikstruphallen lørdag den 12. oktober kl. 11. Den varer 35 minutter og henvender sig til børn i alderen 1½ til 4 år.

Mere information og køb af billetter kan ske på hjemmesiden www.stevns-teater.dk.

Skriv en kommentar