(Last Updated On: 7. januar 2022)

To store legeprojekter bliver realiseret i Strøby og i Store Heddinge

Stevns: Småbørnstallet er i disse år stigende på Stevns, hvor de 0-2-årige tæller ca. 580 og de 3-5-årige henved 620 ifølge Stevns Kommunes prognose for den demografiske udvikling.

Skolebørn tegner sig for over 2.700 i disse år, så behovet for steder at lege og dyrke fritid er i den grad tilstede.

Gå ind i Elverhøj

I foråret 2022 er der godt nyt for lege- og oplevelsessyge børn i alle aldre, idet Nordeafonden har doneret over 400.000 kroner til to legeprojekter.

Det ene er Stevns Folklore Forening, der får 155.000 kr. til at etablere et legeområde ved Folkloremuseet i Store Heddinge.

– Vi er lykkelige for den økonomiske støtte, som skal bruges til byggematerialer og digitalt udstyr til at skabe et oplevelsesområde på museet. Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre, men vores idé er, at dette område skal give oplevelsen af at gå ind i Elverhøj og opleve højen indefra fortæller museumsleder Aleksandra Olsen, hvis museum formidler folkeeventyr, myter og sagn fra Stevns om bl.a. elverfolket og Klintekongen.

Inde bag Alexandra Olsens Folkloremuseum skal anlægges et eventyrligt legeområde. (Arkivfoto: Kristian Buchmann)

Sjov på Strøby Fælled

Det andet store legeprojekt skal etableres på Strøby Fælled ved Tryggevælde Ådal.

Strøby Borgerforening har fået godt 260.000 kr. til en naturlegeplads, som skal anlægges i den øvre del af fælleden, hvor der i dag er bl.a. boldbaner, der går ned langs kirkestien og forbinder sig til det grønne område med Ådalen, udsigtsbænkene og sheltere.

– Vi vil bygge en svævebane langs træerne ved fælleden, og så skal der være en Tarzan-forhindringsbane, et sanseområde med bl.a. perlesten, hvor man kan føle på naturen, fortæller bestyrelsesmedlem i Strøby Borgerforening, Sara Christiansen og fortsætter:

– Der skal også plantes bærbuske og frugttræer, så det bliver en ægte naturlegeplads for alle aldersgrupper.

Sara Christiansen oplyser, at der længe har været et ønske om et naturligt samlingspunkt for byens beboere.

– En naturlegeplads på Strøby Fælled falder godt i hak med den profil, som vi ønsker for området i Ådalen. Og vi har manglet en legeplads i Strøby, som et sted at mødes for bl.a. dagplejebørn, siger Sara Christiansen, der har allieret sig med den lokale skoventreprenørvirksomhed, JJ Skovservice, som har erfaring med både shelterpladser og naturlegepladser.
sky

Skriv en kommentar