(Last Updated On: 12. september 2014)

BOESDAL: For tredje gang afholdt foreningen Boesdal Ildfestival i Boesdal Kalkbrud. Der er nu tradition for, at det sker hver år den første lørdag i september, og i år var festivalen velsignet med den måske sidste sommerdag

Ildfestival
Dagens højdepunkt var afbrænding af skulpturerne, som foregik smukt – en efter en. (Foto: Privatfoto)

Allerede fra klokken 14.00 begyndte folk at ankomme og starte med at bygge skulpturer. ”Foreningen Boesdal havde sørget for korrekte byggematerialer, værktøj og rådgivning.
I den forbindelse vil vi gerne takke Bygma for at have donere træ og bindetråd og Gjorslev Gods for halm og kviste”, lyder det fra foreningens formand, Michael Løvendal Kruse.
Lokale politiske partier og foreninger havde tilmeldt sig, og der stødte adskillige private til i bygningen af skulpturer.
Det blev til ni forskellige skulpturer: En ”tommel op”-hånd – Stevns Motorklub, en Boesdal pyramide – Foreningen Boesdal, En flagermus – en gruppe mountainbikere, et hjerte med et A – socialdemokraterne, en citronsommerfugl – Naturfredningsforeningen, et VW logo – Stevns Motorklub, et skævt hjerte – de skæve eksistenser, et kors – en dreng med hjælp fra bedsteforældre og andre, Stolt af Stevns – Radikale Venstre

I løbet af dagen var der korte besøg af både indiske, danske, engelske og franske turistgrupper, som var meget interesserede i Ildfestivalen.
Flere af dem skrev datoen for næste års festival ind i deres kalender, og ville fortælle videre om Boesdal Ildfestival. ”Malurt i bægret er, at der ikke deltog nær så mange, som vi kunne ønske. Der var omkring 60 personer til stede ved selve afbrændingen.
Foreningen Boesdal tror på ideen, og vi vil til næste år arbejde med bedre markedsføring og et spændende musikindslag”, slutter Michael Løvendal Kruse.

Skriv en kommentar