(Last Updated On: 24. februar 2021)

Store Heddinge: Kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune besluttede tirsdag aften i sidste uge, at Boligselskabet Stevns v. DAB (Dansk Almennyttigt Boligselskab) skal opføre kommunens nye plejecenter.

Det oplyser Stevns Kommune i en pressemeddelelse.
– Alderssammensætningen blandt vores ældre ændrer sig. Blandt andet får vi flere ældre, som er pleje- og omsorgskrævende, og vi har derfor behov for flere plejecenterboliger, hvor vi kan imødekomme fremtidens behov, siger borgmester Anette Mortensen (V).

Henning Urban Dam Nielsen (S), der er formand for udvalget Social og Sundhed, supplerer:
– Det glæder mig rigtig meget, at vi nu har taget det næste skridt mod mål ved at udpege det boligselskab, der skal stå for byggeriet af vores nye plejecenter. Jeg ser frem til et plejecenter, som både sikrer gode, hjemlige boliger til vores ældre samt gode arbejdsforhold til vores medarbejdere.
Boligselskabet Stevns v. DAB var ligesom andre boligselskaber indbudt til at afgive tilbud på opgaven om at stå for at bygge Stevns Kommunes nye plejecenter. Efter gennemgang af de indkomne tilbud, var Boligselskabet Stevns v. DAB det boligselskab, der bedst opfyldte kriterierne.

Kommunalbestyrelsen vedtog derfor på mødet den 16. februar 2021 at indgå aftale med selskabet.
Næste skridt er, at boligselskabet under inddragelse af blandt andre ældrerådet, medarbejderrepræsentanter samt øvrige relevante samarbejdspartnere skal udarbejde et projektforslag. Derefter skal byggeriet i udbud, så boligselskabet kan finde frem til den entreprenør, der skal stå for selve byggeriet og først derefter vil selve opførelsen gå i gang.
Der er altså flere milepæle, der skal nås, inden det nye plejecenter kan tages i brug.

rmh

Skriv en kommentar