(Last Updated On: 1. juli 2019)

Ægteparret Lisbeth Hess og Niels „Niller” Kristensen i fuld ornat ved buffeten.
(Foto: Klaus Slavensky)

Holtug: Det er ikke dårligt at være tilflytter til Holtug, og slet ikke når der er den månedlige fællesspisning, for så får de nye landsbyfæller fribillet, og dermed gratis adgang til at hugge til fadene i “Folkekøkkenet”.

Hjælper er professionel kok

Det er sæsonens sidste fælles bespisning i Holtug Forsamlingshus, og henved 40 madglade borgere har bænket sig, og ser forventningsfuldt mod anretterbordet.

Lisbeth Hess og hendes mand, Niels Kristensen, er iklædt den klassiske kokkejakke med dobbeltradet trykknaplukning, men “Niller”, som han også kaldes, har også en baggrund som professionel kok.

– Men i aften er jeg bare medhjælper, siger han.

Fantastisk menu

Lisbeth Hess svinger normalt musikinstrumenter på Skelbæk Friskole, men denne sommeraften er det gryderne, som får en tur.

Menuen er grillede oksebøffer, fileten, indskyder “Niller”, og så er der frankfurter, for pølser og grill hører sammen.

Nyopgravede kartofler, farverig bulgursalat, bagte tomater, karamelliserede løg, og så sluttes der med ost, frugt og Fru Mogensens småkager.

– Startede i går, lyder svaret fra Lisbeth Hess, på hvor lang tid en sådan menu til 40 kræver.

Hva? Ingen suppe!

Mand og kone koordinerer med et blik hvor langt køkken og udendørsgrillen er nået, og Lisbeth Hess byder velkommen:

– Denne gang er der ingen suppe, siger hun til humoristiske protester, idet der “altid” er suppe som forret. Hendes næste sætning får alle til at glemme at “plejer er død”.

– Bordet med børnene starter, siger hun, og så er fællesspisningen i gang, og humøret konkurrerer med grillen om varmegrader.

Sådan er det i Holtug ti gange om året. Og normalt med suppe.

sky

Se også: En tidslomme fra 1723 er spillevende

Skriv en kommentar