(Last Updated On: 18. marts 2021)

Første gang med et bredt blåt samarbejde

 

Der er lagt op til enten blå eller rød blok når stevnsboere går til kommunalvalg den 16. november.

Politik: Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Nyt Stevns har indgået aftale om valgforbund.

Kun teknisk aftale

Valgforbundet er teknisk og der er ikke aftalt et fælles valgprogram.
Formålet med det tekniske valgforbund er at sikre et borgerligt flertal i Stevns kommune, lyder meldingen fra de fem partier, som på denne måde sender et svar til valgforbund mellem Socialdemokratiet, SF og de radikale, som blev indgået i starten af marts måned.

De fem borgerlige partier ønsker at Stevns Kommune skal ledes med et borgerligt politisk udgangspunkt.
Det gælder således i relation til økonomi og måden den offentlige service sikres med udgangspunkt i kvalitet, værdighed og frit valg for borgerne, siger de i en fælles udtalelse, og fortsætter:

”Hvis der opnås borgerligt flertal, så er den fælles ambition en borgerlig borgmester. Det er også gruppens ønske, hvis det er muligt, at en kommende konstituering er så bred som muligt. Erfaringsmæssigt er det med til at sikre, den mest forudsigelige og stabile udvikling for kommunen.”

Liberal Alliance

“I Liberal Alliance mener vi, at den bedste måde at få styr på økonomien i Stevns Kommune, er igennem et stærkt borgerligt samarbejde. Det første skridt mod dette er skabt med dette valgforbund”, siger formand Liberal Alliance Stevns Lars Barthold Hansen.

Konservative

”Vi går til valg på at holde skatten i ro og ser gerne forhøjelsen tilbage rullet – penge skal bruges på ældre og børn og ikke administration”, siger formand Det Konservative Folkeparti Stevns Bo Kjeldsmark.

Dansk Folkeparti

“Vi skal gøre Stevns til et endnu bedre sted at bo, arbejde og leve og det sikres bedst med udgangspunkt i et borgerligt samarbejde. Derfor har vi ønsket et bredt borgerligt valgforbund”, siger Dansk Folkepartis Stevns spidskandidat Martin Henriksen.

Venstre

”I Venstre ønsker vi at samle borgerlige kræfter og kommunalbestyrelsen, med det formål at fremtidssikre den Stevns kommune vi holder så meget af, og som dermed gerne skulle blive et endnu bedre sted at bo og udfolde sig i. I dette arbejde må ingen borgerlige stemmer gå til spilde”, siger formand Venstre Stevns Karsten Skov.

Nyt Stevns

”Nyt Stevns anser et blåt valgforbund som den bedste mulighed for igen at stabiliserer Stevns Kommunes økonomi, og dermed gradvis tilbagerulle den store skattestigning. En sund økonomi sikrer stabilitet i Stevns Kommune”, udtaler formand for Nyt Stevns Poul Erik Brixtofte.

Enhedslisten alene

På nuværende tidspunkt har 8 partier ud af de 9 repræsenterede i kommunalbestyrelsen indgået teknisk valgforbund, og kun Enhedslisten står tilbage uden alliancepartner.
Men det kan også betyde, at da Enhedslisten ikke er med i valgforbund med Socialdemokratiet, SF og de radikale, at “overskydende” Ø-stemmer ender i blå bloks favør.
Valgkampen er vist begyndt.

sky

Skriv en kommentar