(Last Updated On: 23. marts 2018)

Formanden Freddie Larsen slog en munter tone an på Rødvig Borgerforenings generalforsamling, der trak mange folk af huse. (Foto: Klaus Slavensky)

Rødvig: Borger har rødder tilbage til det gamle Athen, men selve ordet stammer fra middelnedertysk med betydningen købstad og værge. Det lever man op til i Rødvig, hvor Borgerforeningen i den grad forsvarer det lokale.

Formand for fællesskab

På Rødvig Borgerforenings generalforsamling den 20. marts praktiserede man fællesskabet ganske konkret, da formanden, Freddie Larsen, glædede sig over den kommende Rødvighal, Kløverstiprojektet, og al den kunst, mad og musik som frivillige har stået for ved borgerforeningens mange arrangementer.

Generalforsamlingen var så stort et tilløbsstykke, at der måtte hentes flere stole, og køkkenet på Rødvig Kro måtte hente mere kage i fryseren.

Efter stor tak til alle involverede overlod han scenen, og beretningen, til repræsentanter for foreningens ni arbejdsgrupper.

Kritik af kommunen

Ole Jørgensen greb straks fat i de 14 spader, som blev brugt til at markere starten på Rødvighallen. Han roste arbejdsgruppen for dens ihærdige indsats siden 2015, og forventede indvielse i august i år.

Men kaldte også en spade for en spade, da han omtalte konkrete tilsagn om udstyr til hallen, som han lovede at arbejdsgruppen stadig er koncentreret om at skaffe.

Tom Nielsen havde også fundet den positivt-kritiske tone frem i forhold til kommunen, da han tørt konstaterede, at både en lovet cykelsti og en gangbro var udskudt til 2021.

Beretning blev sunget

Arne Manley var heller ikke udpræget begejstret for at have ventet siden 2012 på, at der blev gjort noget ved tang og fedtmøg ved stranden.

Heller ikke denne arbejdsgruppe giver op, og afventer nu møde med Teknik og Miljø, så håbet er mere lysegrønt ende farven på “det sorte hul”.

Boye Jensens gruppeberetning, som delvis blev sunget, stod for hygge, sang og kortspilleri, men der har også været plads til oplæsning og foredrag om bl.a. Rødvigs historie.

Revy, snaps og fest

Grethe Fischer repræsenterede den populære revygruppe “Pensionistbanden”, som optræder på bl.a. plejecentre, og vil således optræde på Stevnshøj den 16. april.

Finn Høj fortalte om de tilbagevendende loppemarkeder “Guld fra gemmerne”, og om snapselauget, der laver plukketure efter havtorn og slåen, og ikke mindst prøvesmager resultatet.

Rita Siig jonglerede med både festudvalg, sekretariatsopgaver og hjemmesider. Der forberedes en større gallafest til fordel for hallen med mad, drikke og underholdning, som hun opfordrede til at man fulgte med i via hjemmesiden rodvig.dk

Kampvalg til bestyrelsen

Beretningen blev vedtaget uden debat. Til gengæld var der større spørgelyst til regnskab og budget, som dog klarede skærene.

Det gjorde til Elisa Hollænder også da hun stillede op til bestyrelsen og valgt. Finn Høj blev genvalgt som suppleant.

Det gik også let med vedtægtsændring, der i fremtiden sikrer at en evt. formue ved foreningens opløsning, går til Rødvig Borgerforenings formål: At bruge kultur og social fællesskab til at gøre Stevns perle til et endnu bedre sted.

sky

 

 

Skriv en kommentar