(Last Updated On: 8. juli 2021)

Borgmester Anette Mortensen (tv) talte om historien i kommunevåbenet og bandt det sammen med myter og sagn, før hun klippede snoren, og sammen med Alexandra Olsen bød velkommen til det nye Stevns Folklore Museum, som ligger i et smukt gammelt hus i Algade 41 i Store Heddinge, på kulturhjørnet, som Alexandra Olsen kalder det. (Foto: Klaus Slavensky)

Kultur: Borgmester Anette Mortensen (V) fik æren af at åbne den seneste perle i rækken af oplevelsesøkonomiske destinationer på Stevns, som borgmesteren udtrykte det, og nævnte bl.a. Verdensarven og det kommende Besøgscenter, Koldkrigsmuseet, Højerup og Stevns Fyr.

– Vi er nødt til at udvide den samlede pakke af tilbud og oplevelser, og derfor glæder det mig, at vi nu kan føje et nyt tilbud til listen af muligheder og oplevelser, sagde Anette Mortensen, der også trak historiske tråde mellem arkæologiske fund, Klintekongen og Stevns kommunevåben.

Anette Mortensen fandt endvidere, at det nye Stevns Folklore Museum også er vigtigt i en mere overordnet fortælling.

– Det bidrager til at bevare en del af kernen af selve det, som er stevnsk. Det med at kunne mærke og høre det, som er det stevnske. Nemlig de gamle historier, myter og sagn, som let går tabt mellem generationerne, lød det fra borgmester Anette Mortensen før hun klippede den røde snor over og erklærede Folkloremuseet for åbent.

Stevns er magisk

Stevns Folklore Museum åbnede 2. juli, og ligger i Algade 41 i Store Heddinge, i samme område som kirke, bibliotek og biograf, hvilket får det nye museums initiativtager, Alexandra Olsen, til at kalde stedet for kulturhjørnet.

Der er åbent mandag, torsdag, fredag og lørdag 10-15, og tirsdag 10-17, og lukket onsdag og søndag.

Det koster 50 kr. for voksne og 20 for børn, men hvis man tegner sig for et medlemskab på 150 kr. om året, er der rabat og nyhedsbreve og ikke mindst glæden ved at støtte det nye lokale initiativ, der lanceres til turister under sloganet: Stevns is magic.
sky

Skriv en kommentar