(Last Updated On: 21. juli 2020)

I Stevnsbladet den 8. juli havde borgmesteren en kommentar angående klippede græsrabatter. Ifølge borgmesteren er der åbenbart mange grunde til at klippe rabatterne, men grønne ørkner og unødvendigt CO2-udslip kan aldrig blive naturvenligt.

Når man kommer rundt i andre kommuner, er det tydeligt, at der kan klippes mindre end i Stevns kommune. Mon ikke det overordnet drejer sig om manglende politisk vilje til miljø og natur fremfor støtte til landbruget på Stevns?

Borgmesteren praler med, at kommunen har udlagt næsten 2 hektar til bivenlige arealer. Lyder flot, men det er ikke meget ud af de 25.000 hektar, som er Stevns’ areal. Og natur er der ikke meget af på Stevns. Og den natur, som findes, er vi ikke særlig god ved.

I en opgørelse fra Danmarks Naturfredningsforening i 2017 var Stevns den mest sprøjtede kommune på Sjælland og i top tre på landsplan. Det har næppe ændret sig, og er ikke noget at prale af. Og ja, der er meget landbrug på Stevns, men det er der også i andre kommuner. Tilsyneladende er der desværre ikke den store vilje til økologisk landbrug på Stevns.

Hvis man vil have mere natur, er der en oplagt mulighed på Højerupvej på grunden, hvor garveriet lå. Lav en sø, lav områder med blomster og med vild natur og eventuel en lille lund med træer. Lav nogle klippede stier af græs, hvor vi mennesker kan gå, og lad ellers naturen passe sig selv. Det kan ikke koste ret meget at vedligeholde. Endnu billigere og bedre ville det være, hvis man fik gang i en blomstereng og bare lod området passe sig selv, uden at vi mennesker som sædvanlig bare tramper og tromler over det hele.

Finn Holmager
Havnelev Enghave 22
Rødvig

 

Skriv en kommentar