(Last Updated On: 13. juni 2016)

 

RØDVIG: Branden ved Harmonien er formentlig begyndt i et nu nedbrændt skur på naboejendommen. Skuret stod lige op af bygningen med omklædningsrum, som Rødvig G&I bruger i forbindelse med gymnastikhold og forboldhold. Desuden har Revyperler brugt omklædningsrummene til revykunstnerne.

– Vi fik reddet Harmonien, inden ilden bredte sig. Det gamle eternittag er ødelagt på sidebygningen, oplyser indsatsleder ved Østsjællands Beredskab, Martin Roede-Wünsche til Stevnsbladet.

På grund af brandens omfang rekvirerede indsatslederen en ekstra sprøjte og en ekstra tankvogn fra Falck i Hårlev. Hele indsatsen tog cirka fire timer.

Taget på bygningen med omklædningsrum til Harmoniens sal stod i lys lue, da brandfolkene nåede frem fredag (den 10. juni) morgen kl. 6.15, og alt tyder på at bygningen ikke kommer i brug lige med det samme. Revykunstnerne skal i stedet have omklædningsrum i lejede skurvogne.

– Der bliver stillet nogle skurvogne op med omklædningsfaciliteter og bad, oplyser revydirektør Jeannette Larsen til Stevnsbladet, og fortsætter:

– Det var held i uheld, at kostumer og rekvisitter endnu ikke var kørt til Harmonien. Det skulle vi have gjort lørdag (dagen efter branden. red.), så det er vi taknemmelige for, at vi endnu ikke havde gjort.

To containere, hvor af den ene lige var blevet fyldt med Rødvig G&I’s gymnastikredskaber fra salen på Harmonien, brændte også. De forkullede og halvbrændte redskaber ligger nu foran i et sørgeligt syn foran containeren. Den anden container med G&I’s fodboldrekvisitter er gået fri for skader.

Politiets teknikere arbejdede her mandag formiddag på Harmoniens nabogrund, hvor de forsøger at finde årsagen til branden. Salen, scenen og restaurant samt restaurant og øvrige lokaler på Harmonien har ikke taget skade.

 

Skriv en kommentar