(Last Updated On: 30. marts 2015)

Falck Hårlev fik torsdag aften slukket en brand i et redskabsskur beliggende på en sommerhusgrund ved Tryggevælde Å. (Fotos: Stevns Brandvæsen)

STRØBY EGEDE: Klokken 22.52 torsdag den 26. marts indløb en anmeldelse om brand i et redskabsskur ved et sommerhus på Åstræde. Ved ankomst gik Falck Hårlev straks i gang med at slukke branden. Indsatsleder fra Stevns Brandvæsen, Klaus Stevns Madsen, oplyser, at flere ruder i sommerhuset var smadret, og at politiets hundepatrulje derfor ankom til stedet for at undersøge sted og omstændigheder nærmere.

En politimand, der tilfældigt var på stedet i sin fritid, så en 22-årig mand gå væk fra stedet, og politimanden valgte at anholde den unge mand.

Branden i skuret blev slukket, uden at den bredte sig i området.

Politiet valgte at foretage en gerningsstedsundersøgelse af sommerhuset på den samme grund, hvor det brændende redskabsskur stod. De kunne konstatere, at ruden i et sydvendt køkkenvindue var knust på ukendt facon. Herefter er gerningsmanden kommet indenfor og har været rundt i hele sommerhuset, hvor flere rum fremstod gennemrodet. Gerningsmanden har formentlig foretaget udstigning via en sydvendt dør til stuen. Hvad, der eventuelt måtte være stjålet fra sommerhuset, er endnu ikke opgjort.

Døren ind til sommerhuset stod ulåst, da patruljen foretog gerningsstedsundersøgelse. Den 22-årige mand var ved anholdelsen i besiddelse af flere effekter, herunder forurettedes pas.

Samme aften foretog politiet endnu en gerningsstedsundersøgelse af et andet sommerhus beliggende langs Tryggevælde Å. Undersøgelse viste, at gerningsmanden her havde foretaget indstigning via et vestvendt soveværelsesvindue. En rude i vinduet var blevet knust på ukendt facon, hvorefter gerningsmanden var kommet indenfor. Vedkommende har også her været rundt i hele huset, som fremstod gennemrodet.

Gerningsmanden kom ud af det samme vindue, og cirka en meter fra vinduet fandt politiet en handske, som blev sikret med henblik på videre undersøgelse.

Desuden blev det konstateret, at der havde været indbrud i et tredje sommerhus tæt på det brændende hus.

Den anholdte 22-årige afhøres om både branden og de tre indbrud, og det skal vurderes, om den 22-årige eventuelt skal fremstilles i grundlovsforhør.

Skriv en kommentar