(Last Updated On: 16. april 2019)

Stevns: Sidste år indebrændte tre ældre på et plejecenter på Djursland. Det udløste en national undersøgelse af brandsikkerheden på landets plejecentre, og konklusionen i Stevns Kommune er klar. Brandsikkerheden er i orden. Det oplyser Stevns Kommune i en pressemeddelelse.

Stevns Kommune har løbende brandtilsyn på alle kommunens bygninger, men har fulgt yderligere op i forbindelse med den nationale undersøgelse.

Formand for Social og Sundhed, Henning Urban Dam Nielsen udtaler:

– Det glæder mig at få bekræftet, at brandsikkerheden på vores plejecentre er i orden på trods af, at grunden til behovet for at undersøge det nærmere er tragisk. Vi kan således konstatere, at brandsikkerheden er i orden, og faktisk enkelte steder højere end kravene i bygningsreglementet tilsiger’.

Det er ikke et lovkrav, men i forbindelse med ulykken på Djursland har der været fokus på, om der er sprinkleranlæg på plejecentrene, hvilket der er ikke er i Stevns Kommune.

– Alle vores plejecentre er i et plan, og de fleste boliger har direkte adgang udefra – eller udgang indefra om man vil. Derfor vurderer vi ikke, at der er behov for sprinkleranlæg. Vi ser på alle vores bygninger individuelt og efter behov, og i samråd med brandmyndighederne ser vi derfor ikke nogen grund til at ændre på den sikkerhed, vi har i dag’, slutter Henning Urban Dam Nielsen.

De løbende brandtilsyn i Stevns Kommune har ikke givet anledning til væsentlige bemærkninger eller påtaler. De små fejl, der har været, er alle udbedret.

Skriv en kommentar