(Last Updated On: 16. februar 2018)

Efter en lang torsdag med diverse infokanaler i telefonen må jeg sige, at man både bliver rundtosset og en smule harm over den nye drejning i sagen omkring Østsjællands Beredskabs (ØSB) udspil.

Først kunne man læse, at Hårlevs Brandstation var reddet, super. Men senere kom det så frem, at oplægget kun siger to mand i Hårlev. To mand kan jo ikke slukke en ildebrand? Men de kan jo så ringe efter en sprøjte, når deres vandkande er løbet tør – men hvor lang tid går der med det? Man kan i hvert fald ikke overholde responstiden, må man mene.

Og ja, så kan man videre læse »stem for eller gå«. Det må være nogen med kors og stjerner på, der ikke har forstået, at borgerne i hele ØSBs område har givet dem et vink med en vognstang om, at vi ikke vil have nedsat servicen omkring brand og redning. Som jeg har læst det, gælder det stort set i hele ØSBs område.

Og hvad nu med prisen? Ja, lige nu er det umiddelbart meget skævt fordelt. Her skal også findes en fællesnævner. Så hjælper det ikke meget, hvis forhandlingerne går på »stem for eller gå«, det er ikke samarbejde og demokrati.

Borgere, erhvervsfolk med flere i Stevns Kommune må nu rejse sig sammen i protest mod, at Stevns Kommune skal stilles så dårligt og samtidig betale det meste pr. borger. Det er vores tryghed og sikkerhed, der står på spil!

Jeg kan kun håbe, at den samlede kommunalbestyrelse vil stå sammen og holde fast om at blive i ØSB, hvis vores krav bliver hørt og imødekommet – eller at tage en snak med Køge om en ny model for Køge og Stevns. Sådan en model vil sandsynligvis ikke koste os mere i fremtiden .

Hårlev vil som tidligere kæmpe for en 5+1 mandskabsløsning, og jeg vil mene, at Store Heddinge skal have det samme. Og hvad skal Hårlev med to redningsbåde placeret i Hårlev, det er måske en fejl?

Af hjertet håber jeg på, at Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen den 1. marts vælger en god løsning for sikkerheden og trygheden på Stevns.

Venligst

Johnny Andersen
Hovedgaden 1 c
Hårlev

 

Skriv en kommentar