(Last Updated On: 5. marts 2021)

Kulturliv: ”Stevns spirer netop nu med et fantastisk frodigt kulturliv mellem udøvende, skabende og aspirerende kunstnere, så ideen om et kraftcenter for kultur i det tidligere museum virker oplagt.”

Sådan lyder det i oplægget fra en gruppe kulturaktører om at gøre Stevns Museum til Kulturhus.

En samlet kulturvision

”Kulturhuset i Højerup bør tænkes ind i en større sammenhæng sammen med alle de andre spændende bygninger og faciliteter, som egnen også rummer”, siges det i invitationen til idéen om et kulturhus, og dermed henvises til eksisterende institutioner som f.eks. Stevnsfortet, Snurretoppen, kirker, biblioteker og sportshaller.

”Der ligger et enormt uudnyttet potentiale, som længe har kaldt på at blive organiseret i en mere samlet vision”, hedder det.

Spændende projekt

Stevnsbladet har derfor spurgt hvordan de etablerede kulturforeninger ser på visionen om et kulturhus.

Bestyrelsesformanden i Snurretoppen, Lars Honoré, har tommelfingeren opad.

– Jeg synes, det er et rigtig spændende projekt. Jeg vil medgive initiativgruppen, at der er rigtig mange gode muligheder og synergier i idéen, sådan som det netop er beskrevet af gruppen. Jeg hilser det meget velkomment, siger han.

Forslaget er nyt for formanden for Stevns Amatør Scene, Lene Walther Overgaard, men hun udtrykker sympati:

– Bestyrelsen i Stevns Amatør Scene er generelt positive over for et kulturhus i Højerup, men vi mangler grundlæggende info om, hvad man har af visioner omkring det, til at vi kan udtale os mere konkret, oplyser Lene Walther Overgaard.

Velegnet til musik

Forkvinde for Stevns Teaterforening, Lene Vestergård, er en af dem som støtter tanken om et Kulturhus. (Arkivfoto)

En af de, som allerede har deltaget i møder om husets anvendelse, er forkvinden for Stevns Teaterforening, Lene Vestergård.

– Det vil være fantastisk med en sal, der kan rumme 200-300 personer. Den ville ikke kunne rumme en symfoniorkesterkoncert, men ensembler på op til 20-30 musikere vil formentlig kunne lade sig gøre, siger hun, men er dog forbeholden overfor stedet som teaterrum.

– Det eksisterende hus og rum egner sig ikke til tale. Men akustikken er fremragende til musik. Der er så mange tilflyttere med kunstneriske ideer, så jeg er sikker på, at huset kunne få kunstneriske projekter til at pible frem, lyder det fra Lene Vestergård.
sky

Skriv en kommentar