(Last Updated On: 15. september 2020)
18 af de 19 kommunalpolitikere deltog i udemødet i Holtug Forsamlingshus torsdag i sidste uge. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns: Rammerne var allerede forhandlet på plads i flertalsgruppen forud for førstebehandlingen af Budget 2021-24, som fandt sted på kommunalbestyrelsesmødet torsdag aften i sidste uge.

– Skatten stiger med 1 procent, likviditeten skal holdes på 65 mio. kr. og den strukturelle balance er sat til 50 mio. Det er fortsat mit ønske, at oppositionen vil være med til at præge alt det, der skal være inde i rammen, vise hvilke visioner I har for Stevns Kommune, indledte borgmester Anette Mortensen (V) budgetdebatten.

Godt en time varede debatten, og fra oppositionen meldte kun Enhedslisten sig klar til at forhandle videre.

Hverken Nyt Stevns eller Dansk Folkeparti kan acceptere rammerne om en skattestigning og træk fra kommunekassen. Af samme grund stemte Dansk Folkeparti nej til at sende budgettet videre til andenbehandling.

Ræverød kommune

Med en skattestigning i sigte blev både Venstre og Konservative beskyldt for at være Socialdemokrater, og Janne Halvor Jensen (DF) gik så langt som at kalde kommunen for ’ræverød’.

Mogens Haugaard Nielsen (Nyt Stevns) fandt det meget svært at skelne de politiske ideologier fra hinanden i flertalsgruppen:

– Men det er ret klart, at Socialdemokraterne styrer flertallet.
Hverken Venstre eller Konservative ville dog acceptere disse udmeldinger.
Mikkel Lundemann Rasmussen (K) forsvarede sig med, at selvom han ikke er ’fan af en skattestigning’, så foretrækker han, at de konservatives to borgerlige stemmer er arbejdende stemmer.

Og Bjarne Nielsen (V) forsvarede Venstres kompromis med partiets liberale tankegang om lavest mulig skat på indkomster:

– Fordi vi er overbeviste om, at denne løsning skaber øget vækst og dermed også mulighed for på sigt at sænke indkomstskatten igen, argumenterede han.
rmh

Læs også: Uddrag fra budgettalerne

Skriv en kommentar