(Last Updated On: 11. januar 2021)

»De butiksmedlemmer, som jeg har talt med, forlænger fristen for at bytte julegaver«, oplyser Bo Drews, som er formand for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Handel: Hvordan bytter man gaven, hvis butikken er lukket på grund af coronarestriktioner?

Mange frygter, at man ikke kan nå at få byttet julegaven eller har kortere tid til at bytte gaver, som man fik juleaften.

Hårlev: Intet problem

Stevnsbladet har talt med formændene for Stevns’ to store handelsforeninger, og begge maner til ro, og er sikre på at de lokale forretninger automatisk forlænger byttefristen, selv om den udløb f.eks. den 12. januar.

– Jeg tror ikke, at det bliver noget problem. De lokale butikker udvider bare byttegarantien, lyder kommentaren fra Johnny Andersen, som er formand for Hårlev Borger- og Erhvervsforening, og han benytter lejligheden til at opfordre til at man holder igen med indkøb på nettet, venter og bruger de lokale forretninger når de får lov til at åbne igen.

Store Heddinge: Ta’ det roligt

Samme melding kommer fra Bo Drews, som er formand for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening.

– Vi er jo ramt som alle andre, og vi kan ikke nå at etablere et elektronisk netværk, som kunderne kan bruge, inden vi forhåbentlig får lov til at åbne alle butikker igen, lyder det.

– Men vi arbejder på en ny hjemmeside, som vil have en overskueligt platform, hvor kunderne kan kommunikere direkte med butikkerne og bestille varer. Den skulle fungere i løbet af januar og februar, forklarer Bo Drews, som slutter med den beroligende bemærkning, at »folk kan tage det stille og roligt, de skal nok få lov til at bytte julegaverne«.

TÆNK og regeringen

Forbrugerforeningen Tænk har meldt ud, at hvis butikken er lukket i hele bytteperioden, bør butikken forlænge bytteperioden efter butikkens genåbning.

Men tjek butikkens website eller kontakt butikken ved genåbning og spørg om dine rettigheder, tilføjer forbrugerforeningen.

Regeringen har ligeledes opfordret butikkerne til at forlænge byttefristerne.
sky

Skriv en kommentar