(Last Updated On: 8. april 2019)

De heldige modtagere og bestyrelsen for Byens Banko var samlet foran Hårlev Kro. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Hårlev: Sidste år i september kunne byens nye bankoklub – der ganske enkelt hedder ’Byens Banko’ – sætte deres første spil banko i gang i Elverhøjsalen på Hårlev Kro.

Et halvt år senere, tirsdag i sidste uge, havde bankoforeningen så sin første officielle uddeling af midler, hvilket fandt sted forud for aftenens bankospil på kroen.

136 spillere var mødt op; fordelt på cirka 100 i den store sal og omkring 40 i den lille sal, hvor spillerne fra en opsat højtaler kan høre tallene blive råbt op – og så har de en lille klokke, som de ringer på, hvis der er banko.

30.000 kr. til fire projekter

Fire lokale projekter blev tilgodeset med ialt 30.000 kroner.

3F Seniorer Vallø modtog 5.000 kroner, som skal bruges på diverse arrangementer på Mødestedet i Bredgade.

Samme beløb, altså 5.000 kroner, fik Ji-sig Taekwondo Stevns, til indkøb af diverse redskaber, måtter med mere.

Der var desuden en donation på 10.000 kroner til to privatpersoner – Dorthe Pedersen og Pia Brixen – som gerne vil indkøbe et vedligeholdelsesfrit bordbænkesæt i genbrugsplast, der skal sættes op i hundeskoven ved Byskoven. Stevns Kommune har allerede givet tilladelse til at sætte bænken op og vil desuden sørge for, at der kommer en skraldespand op i området.

Endelig modtog Vallø Lokalhistoriske Arkiv 10.000 kroner, som skal bruges til udgivelsen af en ny bog om de gamle gårde i Hårlev og nærmeste omegn.

Gaver til spillerne

– Der er jo spillernes skyld, at vi kan uddele penge til gode formål, og derfor vil vi også gerne gøre noget godt for spillerne, sagde formanden, Karsten Wejdemann.

De mange fremmødte spillere kunne derfor glæde sig over, at den samlede præmiesum nu er hævet fra 20.000 kroner til 21.000 kroner – og den ene gang om måneden, hvor månedsspillet afvikles, stiger præmiepuljen ligeledes med 1.000 kroner fra 24.000 kroner til 25.000 kroner.

– Der er foreningen en stor glæde at kunne dele de første 30.000 kroner ud til gode formål i Hårlev, og forhåbentlig til stor glæde for en masse i Hårlev. Det er en ligeså glæde at kunne give spillerne noget igen i form af ekstra gode gevinster, sagde formanden efter endnu en veloverstået bankoaften på Hårlev Kro.

Han sender en stor tak til alle spillerne, til sin bestyrelse og til dem, der frivilligt hjælper med at gennemføre banko hver tirsdag aften.

Send en ansøgning

Foreningen modtager løbende ansøgninger til store som små projekter.

Ifølge vedtægterne kan foreninger og klubber søge støtte til sociale og kulturelle aktiviteter i Hårlev by og til projekter til udvikling af Hårlev by.

Ansøgningen kan afleveres hos bankoforeningens formand Karsten Wejdemann i Blomsterhuset på Hovedgaden 10A, eller man kan kigge indenfor på Hårlev Kro tirsdag aften, inden bankospillet går i gang.

– Kom mellem 17 og 18.30, hvor vi er i salen og gør klar til aftenens bankospil, siger Karsten Wejdemann.

Man er naturligvis også velkomme til at spille med. Der er banko hver tirsdag aften fra kl. 18.30.
rmh

Skriv en kommentar