(Last Updated On: 2. december 2014)

Et fint slankt juletræ har stået sine sidste 35 år i en have på Engvangsvej hos Poul Erik og Annelise Pedersen

Træet

Det er udpræget teamwork, når byens juletræ skal fældes, hentes og sættes op på Nytorv. (Foto: Charlotte Skøtt)

STORE HEDDINGE/STRØBY EGEDE: Nu står det træ, som Poul Erik Pedersen plantede i familiens have i tidernes morgen i Strøby Egede, og pynter på Nytorv. Træet var blevet for stort til haven syntes familien, og da efterlysningen om et passende juletræ til Nytorv kom fra Stevns Turistforening, slog Poul Erik Pedersen til.

Tirsdag i sidste uge drog så den vanlige juletræsdelegation af sted til Strøby Egede. Dog havde juletræsspecialisterne Flemming og Jimmy Schrøder været ude og bese træet inden hele delegationen blev hidkaldt. Og ikke nok med træet i Strøby Egede, Flemming og Jimmy Schrøder har også været ude og bese de 11 andre træer, som Turistforeningen fik tilbudt som byens juletræ.

Træet fældet på under 10 minutter
”Det er et af de flotteste træer, vi har haft”, lød det samstemmende fra delegationen, da den ankom til Engvangsvej i strålende solskin og med blot 23 dage til juleaften.

Ægteparret Pedersen bød på husly og kaffe; rundstykker og en lille én til halsen medbragte turistchef Lone Dalthur og efter kaffebordet gik anlægsgartner Frederik Pitzner i gang med den velsmurte motorsav i overværelse af træfælder Jørgen Gebhard, som Frederik Pitzner er lært op hos.

Det tog ikke mange 10 minutter at få træet fældet – formand for Håndværkerforeningen, Per Johansen, sørgede for at linien blev sat fast rundt om træets stamme midtvejs oppe på stammen – og herefter trådte vognmand og chauffør Claus Pedersen fra vognmandsfirmaet Claus og Svend Aage i aktion, og fik bragt træet over havens næsten to meter høje hæk og anbragt nænsomt på lastbilens lad. I øvrigt er det vognmand Frits Andersen, Rødvig, som sponsorerer transporten af juletræet.

Nu pynter det smukke træ på Nytorv og traditionen tro har Turistforeningen ved formand Lars Klausen overdraget træet til Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforeningen ved formand Tim Warner.

Træet tændes på Nytorv søndag den 30. november kl. 16.30.

Der kan ses flere fotos fra træfældningen og rejsningen af træet på Nytorv på stevnsbladet.dk

cs

I haven
I et hjørne i en have på Engvangsvej stod det høje grantræ.

Skriv en kommentar