(Last Updated On: 16. august 2022)

Kunstnere og kunstinteresserede stimlede sammen under de skrå lofter på Kulturloftet, hvor de mange besøgende hurtigt fyldte rummet ud og trodsede det varme sommervejr.

Store Heddinge: Kunstnersammenslutningen CaCo3 kan i år fejre 40 års jubilæum og det markeres den kommende tid med en jubilæumsudstilling på Kulturloftet oven over biblioteket i Store Heddinge.

Kulturloftet var stuvende fuldt, med bl.a. Jeff Ibbo, medstifter af CaCO3. (Foto: Kirsti Clement)

Lørdag var der inviteret til fernisering på jubilæumsudstillingen, hvor adskillige af de kunstnere, der i tidens løb har været og er aktive medlemmer, har et værk med. Udstillingens billeder bevidner kunstnernes partnerskaber på tværs af perioder, hvor fine penselstrøg, modige farver og moderne design går hånd i hånd med skiftende stilarter og udtryk.

Udstillingen repræsenterede både malerier, skulpturer, akvareller, keramik m.m. og en af de to stiftere af kunstnergruppen, Jeff Ibbo, kunne supplere Annette Sjølund i hendes åbningstale, med flere anekdoter fra gruppens unge år.

Annette skitserede kunstnergruppens 40-årige liv ved at beskrive et årti ad gangen. Hun afsluttede med at fortælle, at CaCO3 i dag tæller syv medlemmer, syv lokale kunstnere, der alle er kvinder – så mon ikke der ligger en invitation i Annettes afsluttende ord i talen:

– Vi er stadig en yderst aktiv og levende gruppe, der fortsat mødes og arrangerer fælles udstillinger – men jeg syntes, at vi mangler nogle mænd i gruppen, sagde hun.

Kulturloftets formand Hans Jørgen Lund Jensen tog over med at læse et digt af Bodil Weyde, hvorefter han erklærede udstillingen for åben.

 

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid indtil den 10. september og der hænger bl.a. private udlånte værker af Benny Aage Møller, Steen Nyc-Jensen, Bjarne Hansen og Bo Karberg. Ligeledes udstillede prismærkede værker af bl.a. Denis Virlogeux (2 skitser til udsmykning af byrådssalen i Store Heddinge), Jeff Ibbo, Annette Sjølund, Dirk Günther, Mette Hedegaard, Ken Denning, Ulla Thornberg m.fl.

CaCO3 jubilæumsudstilling er helt sikkert et besøg værd.
kic

 

Læs også: Kunstnerfællesskab i 40 år

 

Annette Sjølund, som er medlem af CaCO3, bød de mange gæster velkommen på Kulturloftet, da der lørdag var fernisering på jubilæumsudstillingen i anledning af kunstnerfællesskabets 40 års jubilæum. (Foto: Kirsti Clement)

 

Annette Sjølund, Ole Bach Sørensen og May-Britt Diechmann. (Foto: Kirsti Clement)

Skriv en kommentar