(Last Updated On: 25. august 2020)

Tumlenærvær: Nyt tilbud til forældre med små børn

Jeanette Hampen og lille Hailey glæder sig til at lære en helt masse børn og deres forældre at kende. (Foto: Torkild Svane Kraft)

Karise: Snart åbner ’Tumlenærvær’, et helt nyt sted i Karise med plads til fri leg og drop in rytmik for de allermindste sammen med deres forældre og bedsteforældre.

Det er 35-årige Jeanette Hampen fra Faxe, der står bag det nye initiativ. Jeanette er uddannet Social- og Sundhedsassistent og arbejder i øjeblikket som afløser i Stevns hjemmepleje – og så er hun selv mor til tre børn. Senest fik Jeanette datteren Hailey, som hun har været på barsel med frem til februar 2020.

– Jeg fik ideen om ’Tumlenærvær’, da jeg selv var på barsel med Hailey. Jeg savnede at have et sted at mødes med andre, da jeg ikke selv kom i en særlig god mødregruppe og derfor meldte det fra, forklarer Jeanette og fortsætter:

– Jeg oplever generelt, at der ikke er så mange muligheder for at mødes ude med børn, og det er svært at finde et sted, hvor rammerne er i orden. Det ville jeg gerne opfylde med Tumlenærvær. Det skulle være et sted for både store og små. Mange kvinder kan føle sig isoleret og savne det sociale liv, som man har haft, før man fik børn, og for at give fællesskabet og muligheden for at knytte venskaber, spejle sig i hinanden og få gode stunder med sit barn, tænkte jeg, at det var ideelt at kombinere café og legestue. Så det har jeg gjort.

I Tumlenærvær kan man derfor komme og hygge sig med andre forældre og børn, og børnene kan lege sammen, mens mor og far hygger sig i cafeen, hvor der bydes på varme og kolde drikke samt sandwich.

Derudover er der tilrettelagt en masse aktiviteter, som henvender sig til gravide, kvinder på barsel og de hjemmegående. F.eks. aktiviteter som fødselsforberedelse, ammeforberedelse, yoga og massage for gravide og efter fødslen, foredrag om børns søvn, madopstart og de udfordringer man kan opleve i parforholdet, når der kommer børn. Der er også slyngeworkshops, undervisning i babymassage og Zone Terapi samt rytmik for de helt små og op til 3 år.

– Og så arrangeres der events såsom familierytmik, en aften med tapas og Pomp de lux, og til efteråret har vi nogle workshops for de lidt større børn, hvor de kan lære, hvordan man bruger naturens materialer til for eksempel at lave kridt, uldting, smykker af træ med mere, fortæller Jeanette.

’Tumlenærvær’ åbner i Bredgade 52C lørdag den 29. august med stor åbningsfest fra kl. 10-14, hvor man kan komme og se lokalerne, hilse på indehaveren og nogle af underviserne.

På tumlenaervaer.dk kan man læse meget mere om det nye sted, de mange aktiviteter og underviserne.
rmh

Skriv en kommentar