(Last Updated On: 1. juni 2021)

Styregruppen for byens sociale værested havde budt hele Kommunalbestyrelsen indenfor til præsentation af ombygningen og en opfordring til samarbejde om et nødherberg for udsatte og hjemløse. Tre af de 19 politikere tog imod invitationen.

Af Henrik Fisker

Styregruppens formand Per Vibskov bød velkommen i caféens dagligstue, der lige nu er ved at blive malet af en mand, der udfører samfundstjeneste under Kriminalforsorgen. (Foto: Henrik Fisker)

Store Heddinge: Formanden for Café Stevnen: provst Per Vibskov trak tiden lidt ud, før han bød velkommen til de fremmødte i Café Stevnens nymalede dagligstue, der vender ud mod Algade. Ud over de interne deltagere fra styregruppen og de frivillige kom der tre kommunalpolitikere, og desuden var der et par forvaltningschefer fra kommunen.

Café Stevnen havde ellers inviteret hele Kommunalbestyrelsen, men kun Henning Urban Dam (S), Sejer Folke (EL) og Ellen Knudsen (K) dukkede op. De fik en rundvisning i hele huset af Per Vibskov, som på denne måde ville vise, hvor flot den gamle ejendom er blevet efter den omfattende istandsættelse.

I sommeren 2019 fik styregruppen den positive besked fra Den A.P. Møllerske Støttefond, at den havde imødekommet en ansøgning om fire millioner kroner til renovering af Café Stevnens bygninger »fra kloak til kvist«. Siden fulgte Oak Foundation Denmark og Stevns Brand Fond op med yderligere støtte, mens KFUM’s Sociale Arbejde – der ejer bygningen – selv har betalt for resten. I alt er der brugt over fem millioner kroner på den omfattende istandsættelse, der nu er afsluttet.

Omfattende renovering

Pengene er brugt på kloakseparering i gården og i køkkenhaven, til at indrette et handikaptoilet, til bedre adgang for kørestolsbrugere, nye tegltage, forskønnelse af nordfacaden – der ifølge formanden er med til at forskønne hele købstaden – og til at indrette fire værelser samt køkken og bad, samtalerum og brandalarm på anden sal, så etagen kan bruges som nødherberg.

Læs hele artiklen i ugens udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar