(Last Updated On: 25. august 2020)

Store Tårnby: I strålende sommervejr fandt knap 40 erhvervsdrivende mandag eftermiddag den 17. august vej til Vallø Golfcenter for at afholde den ordinære generalforsamling i Stevns Erhversråd. Generalforsamlingen skulle have været afholdt i foråret, men blev rykket til efter sommerferien på grund af corona.

Således var beretningerne fra både formanden, Lars Warm og erhvervschefen, Thomas Christensen for året 2019, hvor de begge kunne berette om et år med stor fokus på at realisere den del af Stevns’ erhvervspolitik, som drejer sig om iværksætteri og forretningsudvikling for virksomheder.

Erhvervschef Thomas Christensen aflagde beretning. (Foto: Stevns Erhvervsråd)

 

Business as usual

Alligevel blev det hurtigt 2020 og situationen med corona, som stjal billedet.

– Covid-19 var og er ikke god for mange virksomheder, men det har dybest set være business as usual for sekretariatet – vi har hjulpet virksomheder med deres behov og problemstillinger. Man må bare sige, at de behov ændrede sig drastisk på meget kort tid for nogen, forklarede Thomas Christensen.

Og Lars Warm aflagde formandsberetning. (Foto: Stevns Erhvervsråd)

Fra vækst til krise

Selvom Covid19 har ramt mange virksomheder hårdt, kunne Lars Warm fortælle om et stevnsk erhvervsliv med mange virksomheder i fremgang. Trods omsætningsrekorder hos flere virksomheder og et decideret turisme-boom, rådede han virksomhederne til at ruste sig:

– En lille økonomi som den danske kan ikke forblive upåvirket af et generelt fald i BNP på over 12 procent i den europæiske økonomi – alle vores store eksportmarkeder har det skidt, og det er ikke et spørgsmål, om krisen kommer, men hvornår. Så bevar den positive ånd, der er på Stevns i øjeblikket og nyd den danske sommer, men vær forberedt på det værste. Stevns Erhvervsråd er forberedt og står klar til at hjælpe, når det eventuelt bliver svært, lød det fra formanden.

Stærk turismeindustri

Et vigtigt indsatsområde for Stevns Erhvervsråd er turismen, og erhvervsrådet er med til at løfte Stevns Kommunes turismestrategi – særligt via kommunens turismekonsulent, der er ansat i Stevns Erhvervsråd.

Erhvervschefen kunne i den sammenhæng berette om en lang række initiativer, som er blevet igangsat af daværende turismekonsulent Frederik Lund og nuværende turismekonsulent Johan Bache bl.a. med fokus på at løfte turismevirksomhedernes online synlighed og at skabe netværk mellem aktørerne:

– Stevns har et stort potentiale her, og vi ved, at turismen har et stort afkast på andre brancher. En stærk turismeindustri er godt for Stevns, forklarede erhvervschef Thomas Christensen.

Flere medlemmer

Stevns Erhvervsråd kunne på generalforsamlingen fremlægge et beskedent overskud på 10.000 kroner, som var meget tæt på det budgetterede. For at ruste foreningen vil der i det kommende år være fokus på at styrke foreningens økonomi ved bl.a. at øge antallet af medlemmer, som i dag tæller omkring 200.

– Vores mål er at være 300 medlemmer inden udgangen af 2021, og det må I meget gerne hjælpe med. Vi skal også lave flere projekter, der giver økonomi til vores indsats. Og, vi skal yde endnu bedre medlemsservice, og derfor har I nu alle en primær kontaktperson i sekretariatet, som I vil høre fra minimum halvårligt, sagde Thomas Christensen i sin beretning.

Kommunen bidrager mest

Bidrag fra medlemmer udgør ca. 10 procent af indtægterne i Stevns Erhvervsråds. Langt den største indtægt kommer fra Stevns Kommune, der betaler Stevns Erhvervsråd ca. 1,6 mio. årligt for at drive kommunens erhvervsservice.

Ifølge formand Lars Warm er kommunens tilskud godt givet ud:

– Stevns Kommune er også den, der høster langt de største fordele af samarbejdet med Stevns Erhvervsråd, idet vores markante aktiviteter på forretningsudvikling og iværksætteri inden for alle brancher på Stevns, skæpper rigtig godt i kommunekassen i form af flere arbejdspladser, højere direkte og indirekte skatteindtægter og masser af lokalt liv i form af flere lokale virksomheder, lød det fra formanden, som i den sammenhæng opfordrede kommunens politikere til at højne tilskuddet.

På spørgsmål fra medlem Janni Jørgensen vedrørende antal ansatte svarede Thomas Christensen, at der er fire fastansatte og en projektmedarbejder, der beskæftiger sig med LAG og regionale landsbyprojekter samt partnerprogram.

Nye ansigter i bestyrelsen

Den nyvalgte bestyrelse i Stevns Erhvervsråd rejste sig op. (Foto: Stevns Erhvervsråd)

På generalforsamlingen var fem bestyrelsesmedlemmer på valg.

Investeringsrådgiver Jan Erik Dahl Hansen, Jens Hansen fra Mad & Ro samt Dan Rasmussen fra De Forenede Dampvaskerier blev alle genvalgt.

Med i bestyrelsen kom også Agate Jul Jensen fra House of Marketing og Steen Bonke Sørensen fra FTS-gruppen.

Claus Larsen fra CL Teknik og Finn Rasmussen fra Advokathuset Stevns blev valgt som suppleanter.
rmh

Skriv en kommentar