(Last Updated On: 24. oktober 2014)

Janni Bormann havde gode ben til verdensmesterskabet og fik fornem medaljehøst
JanniBormann
Verdensmester Janni Bormann midt på sejrsskamlen i Manchester. (Foto: Britta Bormann)

STEVNS: Det blev til tre guldmedaljer ved Verdensmesterskabet i banecykling på National Cycling Centres Velodrome i Manchester her i oktober til Janni Bormann fra Store Heddinge, nu bosat i Ganløse. Herudover satte cykelkometen også to verdensrekorder i sin aldersklasse.
Familien fra Rødvig Stevns, mor Britta Bormann og far Svend Pedersen, fulgte datteren fra sidelinien med Dannebrogsflag og de heppede ivrigt på Janni, da hun gav den for fulde pedaler på den nordvestengelske cykelbane.
Janni Bormanns første disciplin var Scratch. Her gælder det om at komme først i mål efter et på forhånd fastsat antal omgange. Der skulle køres 20 omgange, og med tre omgange tilbage lå en australsk rytter en halv omgang foran feltet. Men så satte Janni Bormann spurten ind og vandt.
Dernæst var det 500 meter på tid. Her satte Janni Bormann ny verdensrekord for aldersklassen med tiden 38.946 sekunder. Det var en forbedring på 7/10 dele af et sekund. Anden guldmedalje var hjemme for Stevnspigen.
Sidste og tredje disciplin var sprint, hvor Janni Bormann cyklede gennem kvalifikationsrundens sidste 200 meter i tiden 12.310 sekunder. Verdensrekorden var hjemme og med udelukkende sejre i de efterfølgende matcher kunne Janni Bormann hænge guld om halsen.

Konkurrencemenneske
Janni Bormann er et rigtigt konkurrencemenneske. Som 6-årig begyndte hun at spille fodbold. Hun spillede på et tidspunkt på eliteplan for Ringsted og senere Brøndby. På grund af en fodboldskade begyndte hun i stedet at dyrke kajakpolo, hvor målet var at komme på det danske landshold. Janni Bormann kom i bruttotruppen, inden en skade også stoppede for denne sport.
På en ferie på Club La Santa med sin arbejdsplads for et par år siden begyndte verdensmesteren at cykle.
”Det var sjovt. Da jeg kom hjem, begyndte jeg at cykle på motionsplan og nogle gutter fik mig til at køre på banen i Ballerup, og så har jeg cyklet siden”, fortæller Janni Bormann.
Det er gået hurtigt for den 49-årige verdensmester. Efter en cykelsæson rykkede hun op i A-klassen og i foråret 2014 kørte hun sig til point i samtlige fem starter på landevej samt til guld ved Veteran-DM.
Nu cykler cykelkometen efter at vinde guld i alle fem discipliner til verdensmesterskabet i banecykling til næste år.

Skriv en kommentar