(Last Updated On: 3. juni 2021)

Fra en tidligere afholdt DSRF SUP Tour. (Arkivfoto: Jakob Gjerluff / Gjerluff Photography. Kilde: Dansk Surf & Rafting Forbund)

Rødvig: Tilmeldingerne tikker stadig ind til SUP Tour Stevns Klint, der afvikles nu på lørdag den 5. juni med strandene i Rødvig som start- og målområde – og med Stevns Klint som kæmpetribune for publikum.

Bag Touren står DSRF (Dansk Surf & Rafting Forbund) som henover sommeren afholder fem sammenhængende events for både bredden og eliten indenfor stand up paddling.

I Rødvig er LimeLight Water & Wind samt LimeLight BoardSport Club med til at afvikle andet stop på DSRF SUP Tour’en; første stop fandt sted den 22. maj i Odense Havn og kanal.

Konkurrencer dagen igennem

På alle stop afholdes tre konkurrencer, og i Rødvig er dagens program i overordnede træk som følger: Om formiddagen sendes juniorerne ud på vandet for at deltag i disciplinen Junior U15, som er en kystnær tech-race bane á 4-600 meter, mens den officielle Danish SUP Tour på 13,5 km. samt den såkaldte Social Paddle Tour på 5 km. afvikles om eftermiddagen.

De første juniorer kommer på vandet kl. 10.30, mens den officielle åbning, som udvalgsformand Mikkel Lundemann (K) vil stå for, finder sted kl. 12.30. Eftermiddagen er programsat med Social Paddle Tour’en, en disciplin som er for alle SUP’ere og er en hyggelig motionstur på vandet i fællesskab med en masse andre SUP-motionister med start kl. 13.15. Danish SUP Tour har start to timer senere kl. 15.15. Dagens sidste præmieoverrækkelse er programsat til kl. 17.45, hvor vinderne af 2. afdeling af DSFR SUP Tour’en bliver fejret.

– Ungdommen går ud for sandstranden, og padler langs molerne i bugten, mens Tour-deltagerne i Taxi-sejlads bliver fragtet over til stenstranden, hvorfra de padler ud langs klinten. Deltagerne passerer Boesdal og vender cirka 500 meter efter Boesdal, oplyser medarrangør og formand for LimeLight BoardSport Club, Steen Bonke Sørensen.

Se dagens program her.

Den officielle Danish SUP Tour distance er på cirka 4,5 km., hvor Danish SUP Tour deltagere padler ruten tre gange, mens Social Paddle Tour deltagere padler ruten én gang. Man kan følge racet ovenfra på Stevns Klint, på stenstranden i Rødvig og fra molen ved Rødvig Havn.

– Ruterne er med forbehold for vejrsituationen, som kan medføre ændringer, siger Steen Bonke Sørensen, der fredag i sidste uge kunne oplyse, at der var 84 tilmeldte til konkurrencerne. Han forventer 125 deltagere på vandet til SUP Touren.

Tilmeldingen lukker den 5. juni.

På vandet vil være tre sikkerhedsbåde, som følger deltagerne, mens der på land vil være to Covid19-vagter, som sørger for at anbefalinger og retningslinjer følges.

Rene strande, genbrugstøj og læskende LimeLight øl

Deltagerne kan om formiddagen også være med til at rydde op på strandene. Det er Race for Oceans Foundations, Copenhagen Cartel og DSRF, som er gået sammen om at rydde op på strandene i Danmark, hvilket de bl.a. gør i de områder, hvor de afvikler events.

I Rødvig vil der derfor formiddagen igennem blive samlet skrald og plastik på tre forskellige strandområder.

Ved LimeLights klubhus kan man møde Copenhagen Cartel, der blandt andet producerer badetøj, sportstøj og yogatøj ud af plastik fra havet, primært gamle fiskenet, men også andet plastikaffald.
Her vil det også være muligt at smage på de helt nye LimeLight Beers, en øl som er udviklet i et samarbejde mellem Stevns Andelsbryggeri og LimeLight BoardSport Club. Den skulle ifølge formanden være lys, let og forfriskende i smagen. Og Mad og Ro har en bod, hvor man kan få stillet sulten.

Nye fællesture efter sommerferien

Søndag var der egentligt planlagt Stevns Klint Social Sunday Paddle & Rowing, men grundet for få tilmeldinger aflyses denne del.

– I stedet har vi videreudviklet konceptet til en månedlig fælles event på vandet for paddling og rowing den sidste søndag i måneden for alle der har lyst til at deltage. Første gang bliver søndag den 29. august og derefter den 26. september og 31. oktober, oplyser Steen Bonke Sørensen.
rmh

Skriv en kommentar