(Last Updated On: 16. april 2019)

Anna Norrman fortalte levende om parrets tanker bag og arbejde med at etablere et eksklusivt B&B i Taastrup. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Bøgeskoven/Taastrup:Ved årets generalforsamling i Stevns Turistforening var værtsparret fra The Norrmans Boutiqe Bed and Breakfast, Anna og Lars Norrman, inviteret med for at fortælle om deres første sæson med et B&B på Stevns.

2018 har været et rigtig godt første år for det svenske iværksætterpar, der i efteråret 2017 købte en gammel gård i den lille landsby Taastrup lidt uden for Hellested.

Efter restaurering, istandsættelse og indretning af den tidligere kunstnerbolig åbnede parret seks måneder senere op for de første gæster.

– Men vi gik allerede i gang tre år tidligere, i 2015, på Instagram, for vi skulle have menneskene med herud, forklarer Anna Norrman, der er indretningsarkitekt og har et særdeles godt øje for stil og indretning.

The Norrmans har i dag mere end 25.000 følgere på deres Instagram-profil.

Æstetik og smagfuldt design er afgørende, også i værelserne. (Foto: The Norrmans)

Netop stil og indretning er nøgleord for parret, for som Anna forklarer, så er det visuelle afgørende i alt, hvad de gør.

Verdensarv tæt på København

I første omgang var parret på udkig efter et egnet sted på Møn, men afstanden til København var for lang.

– Så hørte vi gennem to bloggere fra Sverige om Stevns og om UNESCO. Vi besluttede at køre forbi, og vi kunne rigtig godt lide området, fortæller Anna.

Og de har ikke fortrudt, at de valgte at slå sig ned på Stevns, for modtagelsen har udelukkende været positiv:

– Vi har fået en utrolig varm velkomst, både fra naboerne og fra kommunen. Vi har ikke haft én eneste, der har været sur, det har været helt fantastisk, siger Anna begejstret.

Den første sæson som B&B-par har været fantastisk – med en ’sygt god sommer’, som Anna udtrykker det på klingende svensk.

Orangeri, vinbar og yoga

Stedet rummer en restaurant med loungeområde og nu otte værelser, alle med gulvvarme, toilet og bad; alt sammen smagfuldt indrettet i stalden.

– Vi arbejder med oplevelser, ikke med overnatninger, forklarer Anna, hvilket de mange planer for fremtiden også vidner om.
Lars løfter sløret for den nye sæson, der netop er startet op i påsken:

– Vi har udvidet med fire nye værelser i villaen, hvorfra der er adgang til stuehuset, samt et orangeri. Til sommer kommer desuden en indendørs vinbar med petanquebaner, fortæller han.

Der er også planer om at åbne interiørbutik, og til efteråret kommer yogaretreats samt kurser i indretning og fotografi.

Drømmene rækker også længere ud i fremtiden end indeværende sæson og handler blandt andet om et lille observatorium, så man kan nyde den smukke stjernehimmel.

– Vi snylter måske lidt på Møns ’Dark Sky’, men nattehimlen på Stevns er også rigtig god, forklarer Anna

Bæredygtighed er også med i overvejelserne, for eksempel når parret køber ind til den mad, som gæsterne får serveret. Således går indretning, design og gastronomi op i en højere enhed, når man besøger det eksklusive overnatningssted i Taastrup.

Parrets gå-på-mod, kreativitet og virkelyst er ikke gået ubemærket hen. De har netop vundet årets iværksætterpris, som Stevns Erhvervsråd hvert år uddeler for at hædre de mennesker, der tør springe ud som iværksættere og som er en inspiration og et forbillede for andre med iværksætterdrømme. Tidligere på året var The Norrmans at finde blandt af SydkystDanmark de nominerede til årets Bedste Turismeinitiativ; det blev dog Tårnet ved Rønnede som løb af med sejren.
rmh

Skriv en kommentar