(Last Updated On: 20. oktober 2021)

Sydkysten Cycling havde sammen med Danmarks Cykle Union og Stevns kommune, arrangeret Danmarksmesterskab U23 i enkeltstart i weekenden

Stevnsrytteren Oskar Joost kører for Sydkystens Cyckling. (Privatfoto)

Sport: Der var landevejsløb med start og mål i Rødvig Havn lørdag den 16. og søndag den 17. oktober, og starten gik fra molen i havnen, op ad Østersøvej, som stiger hele vejen op til Korsnæbsvej ca. 700 meter.
Ruten en stor rundstrækning på 30,5 km og hvor de første 13,8 km er samlet start-rute. Lige før byen Lund, er der et vendepunkt inden rytterne kører de sidst 5 km retur til Rødvig.
Ruten må betegnes som en hård teknisk rute, med en masse små veje med masser af sving. Ruten er helt åbent og helt sikkert med mærkbar vind ude fra Østersøen som giver x-faktor på hårdheden, fortæller Oskar Joost, der deltager som stevnsrytter.
– Jeg har længe dyrket triatlon på højt plan, men kom med i en gruppe under Sydkysten Cycling, og vi dannede et sjællandsk cykelhold, og det lykkes for fem af os at komme på førsteholdet, og derfor fik jeg en billet til enkeltstartløber.

Det er et kvalitetsspækket hold med bl.a. verdensmesteren i U23 Johan Price-Pejtersen og Danmarksmesteren Julius Johansen, siger Oskar Joost, der samtidig glædede sig over den smukke rute, der gik fra Rødvig via Boesdal, Koldkrigsmuseet, Højerup, Renge, Ll. Heddinge, Skørpinge, Havnelev, Lund og retur til Rødvig.
Det blev Johan Price-Pejtersen, som løb med guldet i enkeltstart for herre, og Marcus Sander Hansen fik sølv og Julius Johansen tog bronze.
Hos kvinderne var det Emma Norsgaard Jørgensen som tog guldet; en dansk rytter, som kører for det spanske Movistar Team.
Oskar Joost fik en 26. plads ud af 38 deltagende ryttere, hvilket han var ganske godt tilfreds med.
– Jeg er tilfreds med min egen præstation. Lige præcis med enkeltstart handler det om at kende sin krop, så man ved præcis hvor meget man kan presse sig selv. Så har lært mine grænser bedre at kende, så der var et godt resultat for mig. Super arrangement og godt med tilskuere, så det var dejligt, lyder det fra Oskar Joost.

sky

Skriv en kommentar