(Last Updated On: 8. juni 2021)

Nu danses der igen på Stevns. Foto fra tidligere opvisning. (Privatfoto)

Underholdning: Skal der danses folkedans på Stevns, skal det selvfølgelig foregå i lunden.

Og det sker søndag den 13. juni ved Højeruplund, hvor der siden 1976 har været dans i lunden. Og det sker igen fordi forsamlingsforbudet er blevet lempet, og måske vil der også blive mulighed for at danse med, idet de rer tale om pardans.

– Der bliver både folkemusik og dans, vi skal flette midsommerstangen, det vil blive foretaget af vores børnehold. Det skal alt sammen foregå på pladsen, græsplænen, foran den gamle kirke, oplyser formanden for Stevns Folkedansere, Ida Nygaard, som uddyber:

– Nu hvor vi må danse igen vil vi holde træffet som et pardanse-træf, hvor vi primært vil danse pardanse fra hele landet, og det kan være en vals, en reinlænder eller en polka.

Perfekt dansevejr

Ida Nygaard fortæller, at dansen begynder ca. kl. 14 søndag den 13. juni, hvor DMI’s langtidsprognose taler om tørt vej på omkring 15 grader; perfekt dansevejr.

– Arrangementet er åbent for alle og er gratis, så tag kaffekurven med og et par stole og kom ud og nyd det dejlige sted ved Højeruplund sammen med musik og dans. I 2020 holdt vi ikke noget stævne på grund af Corona, og i år overholder vi alle restriktioner medhensyn til dans. Udendørs skal man ikke have coronapas eller mundbind på. Jeg forventer ikke at vi bliver over 100 personer, men tilskuer må gerne stille sig op og se på forklarer Ida Nygaard og tilføjer et lille reklamespot:

– Vores sæson begynder igen i uge 33, se mere på vores hjemmeside stevnsfolkedansere.dk eller i Stevnsbladet til august.
sky

Skriv en kommentar