(Last Updated On: 29. juni 2021)

Stevns Folkedansere var for nylig samlet til stævne i Højeruplund. (Privatfoto)

Højeruplund: Siden 1975 har Stevns Folkedansere afholdt stævne i Højeruplund med dans enten i lunden eller på plænen foran den gamle kirke.

Søndag den 13. juni 2021 holdt Stevns Folkedansere endnu engang stævnet i Højeruplund; denne gang under andre forhold med restriktionen og derfor som et pardanse-stævne. Grundet den kolde blæst blev musik og dans flyttet til en lun plet ved siden af legepladsen.

Efter indtagelse af den medbragte frokost, flettede Stevns Folkedanseres børnehold flotte kranse til midsommerstangen og så blev der ellers danset på det grønne græs.

– Vi dansede fortrinsvis pardanse, men også andre danse, hvor vi kun holdt vores faste partner i hånden så alle de udstedte restriktioner blev holdt, siger Ida Nygaard, formand for Stevns Folkedansere.

Ida Nygaard fortæller videre, at omkring 65 personer fra nær og fjern var samlet, og alle gav de udtryk for at det var dejligt at kunne danse igen. Og selvom det var længe siden sidst, kunne de godt huske de forskellige danse.

– Stevns Folkedansere vil gerne sige tak til Højeruplund for at vi må komme på deres dejlige plet på Stevns, hvor vi kan vise vores dans, den danske kulturarv for de mange besøgende ved klinten, slutter formanden, som håber at kunne afholde stævnet igen til næste år.

Hvis du kunne have lyst til at prøve denne skønne danseform, kan formanden kontaktes på tlf. 20280776 efter kl. 17, eller på mail Idanygaard@hotmail.com. Se mere på stevnsfolkedansere.dk.

Skriv en kommentar