(Last Updated On: 31. maj 2019)

Højeruplund: Folkedansere fra hele Sjælland samledes lørdag den 25. maj for at danse i Højeruplund, ude foran den gamle kirke.

– Vi dansede fælles danse, hvor alle kunne få rørt benene og nogle grupper gav nogle flotte opvisninger, der var rigtig god spillemandsmusik ved det cirka 18 personers store orkester. Stevns folkedanseres børne og unge hold flettede majstangen – som stadig står på plænen – og gav en flot opvisning efterfølgende, siger formand for Stevns Folkedansere, Ida Nygaard.

I Højerup Kirke var der velbesøgt spillemands kirkekoncert, og dagen sluttede af med spisning af den medbragte mad.

Det var Folkedans Danmark Region Sjælland, Spillemandskredsen Sjælland og Stevns Folkedansere, der stod for arrangementet.

– Tak til alle jer, som kom og gjorde dagen festlig og tak for jeres danselyst. Tak til Højeruplund for at vi må komme, Stevns Folkedansere har holdt stævne på den en eller anden måde i Højeruplund siden 1974, siger Ida Nygaard.

Næste gang Stevns folkedansere viser deres dans og dragter bliver ved Valdemardagens arrangement i Højeruplund den 15. juni. Dagen efter, søndag den 16. juni, danser de for beboerne på plejecentret Hotherhaven i Hårlev.

(Privatfoto)

Skriv en kommentar